Benelux nedir?


  • Kayıt: 01.07.2016 13:34:00 Güncelleme: 01.07.2016 13:34:00

Benelux ismi, üç ülkenin isimlerinin ilk hecelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuştur. Belçika / Belgium, Hollanda / Netherlands ve Lüksemburg/ Luxembourg bu ismin kullanılmasını sağlayan ülkelerdir. Bu üç ülkenin birlikteliği, coğrafi bir birliktelik olmasının yanı sıra, hem politik hem de resmi biçimde ilerleyen bir iş birliğini de temsil eder.

 

 

Beneluks nedir

Benelux Haritası

 

 

 

Benelux adı verilen bölge nüfus sayısı bakımından 27 milyonu geçmektedir. Ülkeleri bir arada tutan özelliklerden biri de, ortak tarihleridir. Üç ülkede Ren, Meuse ve Escaut Nehirlerinin birbirine karıştığı bir ortaklıkta buluşur. Çok büyük toprak parçasına sahip olmayan bu ülkeler, karşılıklı alışverişi temel alan bir ekonomik yapı ile birbirlerine destek olmaktadır.

 

 

Amsterdam

Hollanda’nın başkenti Amsterdam, Benelux’un en ünlü şehirlerinden biri.

 

 

 

Bahsettiğimiz ekonomik iş birliği, 1944 yılında sağlanmıştır. Ürünlerin ve hizmetin serbest dolaşımının sağlanması için, ülkeler aralarında bir antlaşma imzalamışlardır. Bu antlaşmaya göre, aralarındaki sınırı kaldırmışlardır. Bu antlaşmanın geçerlilik süresi ilk aşamada elli yılı kapsasada, 2008 yılında antlaşma yenilenmiştir ve yeni antlaşma, sınırsız bir süreyi kapsamaktadır.

 

Benelux’un oluşumu, Avrupa Birliği’nin kurulmasının da temelini oluşmuştur. Bunun dışında, Avrupa’ nın gelişmesine de ciddi bir katkıda bulunmuştur.

 

Benelux ülkelerini gezmek isteyen birisiyseniz, doğrudan Benelux ülkelerini kapsayan turlardan birine çıkabilirsiniz. Bu ülkeleri gezdikçe hem doğasına, hem eğlence anlayışına bayılacak ve eşsiz bir tatil geçireceksiniz. Bizim mutlaka gezmelisiniz diye tavsiye edeceğimiz şehirlerin başında Amsterdam gelmektedir. Muhteşem mimarisi, estetik kanalları, sanat müzeleri ve özgür eğlence anlayışıyla sizi kendine çekecektir.

 

Brüksel Grand Place

Brüksel Grand Place Meydanı. Burası sadece Belçika’nın değil Avrupa’nın en güzel meydanlarından biri.

 

 

 

Antwerp ise Ortaçağ tarihine ve mimarisine ilgisi olanlar için bulunmaz şehirlerden biri olacaktır. Brüksel ise tarihi yapıları ve müzeleri ile tarihe doymanızı sağlayacaktır. Lüksemburg ise vadileri ve harikulade manzarası ise sizi bambaşka yerlere götürecektir. Avrupa’nın en büyük limanına sahip olan Rotterdam ise, modern mimarisi ve eğlence hayatıyla da aklınızı başınızdan alacak. Antika severlerin ise mutlaka Utrech’e uğraması gerekmektedir.