Konut kredisinde ''Max'' güvencesi


  • Kayıt: 04.10.2021 14:30:06 Güncelleme: 04.10.2021 14:33:07

Osman Yılmaz Hollanda'da ekonomi uzmanlığı bölümünü bitirdikten sonra değişik kurumlarda finans müdürü olarak hizmet verdi. 2009 yılına gelindiğinde ortağı Ercivan Bulut ile birlikte LDB Administratie & Advies muhasebe bürosunu kurdu. İki ortak günümüze kadar birlikte çalışarak, muhasebe bürolarını geliştirip, büyüttüler ve sektörde aranan isimler haline geldiler. Küçük ve orta ölçekli işletmelere hizmet veren LDB Administratie & Advies bürosunun 300'ü aşkın müşterisi bulunmaktadır. Bununla yetinmeyen ortaklardan Osman Yılmaz gerekli diplomaları alarak Max hypotheken (konut kredisi) şirketini kurdu.

''Konut satın almak, hayatınız boyunca yapacağınız en önemli yatırımlardan biridir''

Başarımızı müşterilerimize samimiyetle yaklaşmamıza, işletmelerin kar-zarar oranlarına bakıp, daha fazla kar yapmaları ya da zarardan kurtulmaları için işletmelere özel yol haritaları belirlememize borçluyuz. Bu durum çalışma prensibimizi görüp, beğenen müşterilerimiz ile aramızda bir güven bağı oluşturuyor. Yıllardır bu güven ortamını koruyarak günümüze kadar geldik.

Çoğu müşterimizin ev satın almak istemeleri ve gerekli olan evrakların tamamını bizim hazırlıyor olmamız açıkçası bizi ipotek işini yapmaya sevketti. Ev almak isteyen müşterilerimizin senelik blançolarını, gelir vergisi beyannamelerini, bütçe planlamalarını ve benzeri her türlü evrak işlerini biz yapıyoruz. İpotek alan aracı kurum ise bizden gerekli dosyayı alıp sadece bankalara başvuruda bulunuyor. Ortağım Ercivan Bulut ile bir gün oturup, bu konuyu değerlendirdik ve müşterilerimize ek hizmet vermek adına ve başka kuruluşlara muhtaç olmamak için bir ipotek şirketi kurmaya karar verdik. Yaklaşık bir buçuk yıllık eğitimin ardından gerekli olan diplomaları aldım. Ve böylece Ocak 2021 yılında Max hypotheken şirketi hizmet vermeye başladı.

''Size en uygun finansman seçeneklerini sunuyoruz''

Yeterli geliri olan herkese konut yatırımında bulunmalarını tavsiye ediyorum. Bu geliri üç başlık altında toplayabiliriz.

- Bir işletmede çalışıyor olmak (Kadrolu-vast contract)

- Şirket sahibi olmak

- Çalışamaz raporu olmak ve ömür boyu ödenek alacak olmak

Konut kredisi için başvuruda bulunan müşterilerimizin maaş bordrolarını, şirket sahibi ise şirketinin yıllık hesaplarını derinlemesine inceliyoruz. Önümüze gelen dosyaya banka gözüyle bakıp, müşterimiz ne kadar ipotek alabilir? ya da ipotek alabilmesi için hangi eksikliklerin giderilmesi gerekir? gibi soruları cevaplandırıyor ve birlikte çalıştığımız 30'dan fazla banka ile iletişime geçip müşterimize en uygun krediyi ve en iyi ödeme planını ortaya koyuyoruz. Genelde 48 saat içerisinde anlaşılan bankadan onay geliyor ve müşterimiz için geriye sadece imza atmak kalıyor. Yani sürecin başından sonuna kadar müşterilerimizle birlikte hareket ediyor ve yönlendirmede bulunuyoruz.

''Konut kredisindeki yeni önlemlere dikkat!''

Hollanda'da ev sıkıntısı olduğu bir gerçek ve dolayısıyla gençler ev fiyatlarının yüksek olması nedeniyle ev sahibi olamıyorlar. Çünkü; çoğu yatırımcı Hollanda'da ikinci bir ev alıp kiraya vermek istiyor. Bilindiği üzere ikinci bir ev alındığı ve kiraya verildiği takdirde kira geliri vergiden muaf tutuluyor. Yani kira geliri net olarak ev sahibinin cebine giriyor. Dolayısıyla bunu fırsat olarak gören yatırımcıların birden fazla ev sahibi olmak istemeleri, yani talebin fazla olması ev fiyatlarını da yükseltiyor. İşte bu dengesizliğin önüne geçebilmek için devlet 1 Ocak'ta yürürlüğe giren yeni bir yasa çıkardı. Yeni yasaya göre; ''1 Ocak'tan itibaren 35 yaşından gün almamış olan gençler 400 bin Euro'ya kadar ev aldıkları zaman konutun el değiştirmesi nedeniyle ödenen vergiden muaf olacaklar. Günümüzde bu oran % 2 olarak hesaplanmıştır. 35 yaşından büyük olan insanlar eğer alacakları evlerde kendileri yaşayacaklarsa bu % 2 oranı ödemek zorundalar. Ama yatırım yapmak maksadıyla ev alanlar % 8 oranında vergi ödeyecekler. Yani şahıs 500,000 Euro'ya ev alıyorsa 40.000 Euro vergi ödemek zorunda. Tabi vergi oranının yüksek tutulması yatırımcılar için artık cazip gelmiyor.

''Ödenecek faiz oranı belirleyici rol oynar''

İpotek faizinizin miktarı sabit oranlı döneme bağlıdır. Genellikle bir ipotek faizi 10 yıl için sabitlenir. İpotek faiziniz 20 yıl için sabitlenmişse, 20 yıl boyunca aynı faiz oranını ödeyeceğiniz için daha güvenli hissedebilirsiniz. Ama ipotek faiziniz ne kadar uzun süre sabitlenirse, faiz de o kadar yüksek olur. Yani uzun sabit oranlı bir dönemin güvenliği için daha fazla ödeme yaparsınız.

Ayrıca değişken bir faiz oranını da tercih edebilirsiniz. Değişken bir ipotek faiz oranı ile faiziniz her an yükselebilir ya da düşebilir. Sabit faizden daha az güvenceye sahip olduğunuz için, değişken oranlı bir ipotek genellikle daha ucuzdur. Ancak faiz oranları yükseldiğinde ucuz gibi görünen ipotek faizi sizin için pahalı olabilir.

''Ev seçimi önemli''

Vatandaşlarımız ev alırken dikkatli olsunlar. Evin güzel olması o evin doğru seçim olduğu anlamına gelmez. ''Evet'' demeden önce mümkün olduğunca çok sayıda eve bakmak yararlı olacaktır. Konutun bulunduğu bölge, evde oluşabilecek mevcut bakım masrafları gibi kriterler ev alırken daha ön planda tutulması gereken özellikler olmalıdır.

İlk görüşme ücretsizdir. Daha geniş bilgi için 0 639 511 517 numarasını arayabilirsiniz.

Tijnmuiden 77

1046 AK Amsterdam

www.maxhypotheken.nl

info@maxhypotheken.nl