Perfect Administratie sahibi Ramazan Taş: Bizim şirket logomuzun anlamı bile bize motivasyon veriyor


  • Kayıt: 20.07.2022 20:45:12 Güncelleme: 21.07.2022 18:47:56

Perfect Administratie sahibi Ramazan Taş: Bizim şirket logomuzun anlamı bile bize motivasyon veriyor

Çok kısa sürede büyük başarı sağladı. Kayseri’de yaptığı mesleği aldığı eğitimle Hollanda’da devam ettirdi. O birçok iş insanının beyni yani danışmanı, muhasebecisi. Onlarca müşterisi var ve büyük titizlikle hepsini memnun etmeye çalışıyor. Perfect Administratie muhasebe şirketi sahibi Ramazan Taş ile hem işini hem başarısını konuştuk. Ortaya beğeni ile okuyacağınız bir röportaj çıktı.

Kendinizi tanıtır mısınız?

İsmim Ramazan Taş Kayseri de doğdum. Gençlik yıllarım 25 yaşına kadar Kayseri’de geçti. İlk-orta-Lise ve Üniversite eğitimimi Kayseri’de muhasebe bölümünde tamamladım. 4 sene muhasebe üzerine bir şirkette çalıştım. Daha sonra Vatani görevimi başarıyla tamamlayarak bana destek olan akrabalarımın yardımı ile 2003 yılında Hollanda’ya geldim. Hollanda’ya gelir gelmez beş sene içinde dil okulu dahil Inholland Yüksek okulunda Şirket Ekonomisini 2008 yılında bitirdim. 2007 yılından 2015 yılına kadar çeşitli şirketler de çalıştım. 2015 Nisan ayında Perfect Administratie muhasebe bürosunu kurdum. Evli ve iki çocuk babasıyım.

Kaç senedir bu mesleği yapıyorsunuz?

Bu mesleği Türkiye dahil 25 senedir yapıyorum.

Mesleğinizin zor tarafları nelerdir?

Bu meslekte önemli şey tecrübe ve bilgidir ve bu bilgiyi insanlara ikna yolu ile müşterilere rahatlıkla anlatabilmek ve müşteri ile beraber çözüm yolları aramaktır. Müşterilere bu meslekte hayır kelimesini söylemek en zorudur. Muhasebede müşterilere hizmet verebilmek için; müşterinin yararına odaklanarak dürüstlük, güven, tarafsızlık, doğruluk ilkesi bizim için çok önemlidir. Tarafsızlık ilkesini bazen müşteri ile beraber düşündüğümüz için zorlanabiliyoruz.

Müşterilerimize özel vergi planlaması yapıyoruz.

Ofisinizde ne gibi hizmetler veriyorsunuz?

İşletmeler genelde vergiye ödeyecekleri miktarı yok sayarlar ve harcamalarını da ona göre yaparlar. Bunun neticesinde hiç beklemedikleri bir anda vergi borçları karşılarına çıkar ve işletmeleri zor durumda bırakır. Vergi borcunu ödeyemediğinden dolayı iflasa giden şirketlerin varlığından haberdarız. Bu nedenle müşterilerimize özel vergi planlaması yapıyoruz. Bize verdikleri dökümanlar ışığında yıl içerisinde gidişatı belirleyip, vergi sınırının üzerinde olan müşterilerimize ya vergiye ödeyeceği miktarı ayırmasını ya da vergiye bir ön ödeme yapmasını tavsiye ediyoruz. Bu anlamda bizi tercih eden işletmelere kılavuzluk yaptığımızı söyleyebilirim.

Vergi ve mali danışmanlık, Mali yönetim, Mali tablolar ve raporlama, Bordro yönetimi.

Çok dikkat gerektiren bir mesleğiniz var. Konsantrasyonunuzu nasıl sağlıyorsunuz?

Perfect Muhasebe bürosu olarak takım çalışmasına çok önem veren bir büroyuz. Bu takım çalışmasında her hafta başı plan, programa, yönetim ve denetim bizim için 4 altın kuralımızdır Biz bu altın kuralı şirketimizde slogan haline getirdik (PAKDOY) Takım olarak kararlarımız verirken her zaman mutabık olmak zorundayız. Bunun yanında şirket organizasyonları düzenleyerek takımın moralini ve enerjisini yüksek tutarak ileride problemlere hazırlıklı olmayı hedefliyoruz. Böylelikle konsantrasyonumuz sağlanmış oluyor. Tabii ki kimse mesleğinde hatasız değildir, insanlar hata yaparak mesleği öğrenir.

NOAB üyesi bir muhasebe ve finans bürosu ile çalışmak bir tavsiye değil aslında bir zorunluluktur.

Peki, ''İşletmeler neden sizi tercih etmeli?'' sorusuna nasıl cevap verirsiniz?

NOAB üyesi bir muhasebe ve finans bürosu ile çalışmak bir tavsiye değil aslında bir zorunluluktur. Bu bürolarla çalışan girişimciler önemli avantajlar kazanmış olacaktır. NOAB amblemi taşıyan muhasebe büroları sürekli eğitim yolu ile değişen yasa ve yönetmelikleri takip etmek zorundadırlar. Bu nedenle bünyesinde uzman ve profesyonel bir ekip barındıran bu bürolar, sorunları çözme aşamasında müşterilerine daha güvenilir bir hizmet sunmaktadır.

NOAB amblemini almanız için bir yıl boyunca işletme olarak denetim altında tutuluyorsunuz. Eğer gerekli kriterlere sahip olur iseniz bu kalite belgesini alabiliyorsunuz. ''Peki bu amblem neyi ifade ediyor?'' sorusunu size örnekler vererek cevaplamak istiyorum. Örneğin siz kredi başvurusunda bulunmak istiyorsunuz. Kredi başvurusu için hazırlanan bilançoda NOAB damgası mevcut ise, bu belgenin güvenilir olduğunu ve aslına uygun olduğunu belirtmiş olursunuz. Bir diğer örnek; İND'de görülen oturum davalarında, hazırlanan dokümanların nerede ve kim tarafından hazırlandığı soruluyor ve en azından NOAB damgasının olması bekleniyor. Kısacası müşterilerimiz, Perfect Administratie muhasebe' de hazırlanan dökümanlarla sorunsuz bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.

Gençlere tavsiyem şudur, Herkes sevdiği mesleği yapsın

Bu mesleği yapmak isteyen gençlere ne gibi önerileriniz olur?

Gençlere tavsiyem şudur, Herkes sevdiği mesleği yapsın, Muhasebe mesleğini seven arkadaşlar şu üç şeyi unutmasın, Azim, Disiplin ve sabır. Bunları elde ederek zamanla bu meslekte tecrübe ve itibar kazanmış olurlar.

Hollanda ekonomisi hakkında düşüncenizi alabilir miyim?

Özetle, dünyanın ana ekonomik medyasındaki en son haberlerin gösterdiği gibi dünya sıkıntılı günlerden geçiyor. Enflasyon oranları sürekli bir artış da ama ben umudumu kaybetmiyorum. Bu iş hayatındaki pozitif duruşum bana her zaman değer katmıştır.

Yapacağınız çalışmayı ertelemeyin

Son olarak ne söylemek istersiniz?

Eğer genç arkadaşlar bu mesleği seçecek se kendini her gün motive etmesi gerek, bu meslek ileride beni mutlu eder mi, Ne olmak istiyorum, Neye sahip olmak istiyorum, Hangi koşullar da yaşamak istiyorum gibi sorularla önümüzü açarsak ve bunlar için çabalar uğraşırsak hedefimize ve istediğimize ulaşmış oluruz. Ben tüm zorluklara rağmen Türkiye'den gelip hedeflerimi koyarak ve kendimi motive ederek bunları başardıysam, burada yaşayan arkadaşlarımız da gelecekte bir meslek sahibi olmak istiyorsa gayet kolaylıkla hedeflerine ulaşabilirler.

Özetle yapacağınız çalışmayı ertelemeyin. Sizi yöneteceği güzel sözler bulun, Kendinize inanın, Merak edin, Mazeretlere sığınmayın (bugün canım istemiyor gibi), Moralinizi bozmayın, Hata yapmaktan korkmayın, Kendinize ödül verin, İsteyin İsteyin ve azimli olun.

Bizim şirket logomuzun anlamı bile bize motivasyon veriyor ‘bilgi damlaya damlaya göl olur, çünkü bilgi güçtür'

Adres:

Adriaan van Oordthof 19-25

1064 RW Amsterdam

Tel:

020 - 362 62 44

www.perfectadministratie.nl