MÜSİAD Hollanda Olarak Hollanda ile Türkiye arasında gelişen olumlu havayı memnuniyetle karşılıyoruz


  • Kayıt: 03.08.2018 00:11:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:06:05

MÜSİAD Hollanda Olarak Hollanda ile Türkiye arasında gelişen olumlu havayı memnuniyetle karşılıyoruz

 

Müsiad Hollanda şubeleri basın bildirisi yayımlayarak, Hollanda ile Türkiye arasında gelişen olumlu havadan memnuniyetlerini dillendirdiler.

 

İki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşme aşamasına geçmesine dair atılan olumlu adımları memnuniyetle karşıladığımızı bildirmek isteriz.
Son yıllarda yıpranan ilişkilerin, iki devletin de iyi niyet göstermesi neticesinde tekrar düzelme aşamasına girmesi ve  Ankara ve Lahey Büyükelçilerinin en kısa sürede görevlerine başlamaları konusunda varılan uzlaşma büyük bir ehemmiyet taşımaktadır.
Hollanda ve Türkiye arasındaki iki taraflı ilişkiler 400 yılı aşkın bir geçmişe sahiptir. Bu ilişkiler neticesinde ciddi bir dostluk bağı oluşmuştur. Aynı zamanda güçlü askeri, ekonomik, ticari, siyasi ve kültürel ilişkilerin de geliştiği vakidir.

 

NATO ortaklığının yanı sıra Hollanda’nın Türkiye’de 25, Türkiye’nin ise Hollanda’da 9,2 milyar dolarlık bir yatırımı bulunmaktadır. Türkiye’de faaliyet gösteren şirket sayısı 2500’ü aşmış ve böylelikle Almanya ve İngiltere’den sonra üçüncü sırada yer almaktadır. Diğer taraftan Hollanda’daki Türk girişimcilerin sayısı ise 23 bine ulaşmıştır. Türkiye geçtiğimiz yıl 900.000 Hollanda vatandaşını turist olarak ağırlamışken, Hollanda’da mukim Türklerin sayısı ise 450 bini aşmıştır.
Bu bağlamda Türkiye ve Hollanda’nın siyasi ve ticari ilişkilerini daha rasyonel bir seviyede yürütmeleri gerektiğini ve hatta daha ileri seviyelere taşınması gerektiğine inanmaktayız. Müstakil Saniyici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) olarak temennimiz, atılan bu dostane adımların kalıcılığının sağlanması ve tüm STK’larımızın bu süreçte yapıcı ve aktif bir rol oynamasıdır.

 

Ali Köklü
Musıad Utrecht Bşk

 

Hamza Celik
Musıad Den Haag Bşk 

 

Mustafa Duyar
Musıad Rotterdam Bşk

Ümit Akbulut
Musıad Amsterdam Bşk