Hollanda’dan Kripto Para ile İlgili Siber Saldırılara Karşı Uyarı


  • Kayıt: 12.08.2018 22:58:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:06:08

Hollanda’dan Kripto Para ile İlgili Siber Saldırılara Karşı Uyarı


Fidye yazılımı ve kripto para cüzdanlarına yapılan siber saldırılar, gerçekten de büyük bir sorun olmaya devam ederken, Hollanda’da yapılan bir araştırma, ülkedeki siber suçluların iyiden iyiye bu sektöre kaydığını ortaya koydu.


Konuyla ilgili bir araştırma yapan Hollanda Ulusal Siber Güvenlik Merkezi (NCSC), konunun vahametine dikkat çekerken, şu ifadeleri kullandı:


”Ulusal güvenlik bu dijital saldırılar ile ciddi tehdit altında. Ekonomimiz ve diğer kaynaklarımız tamamen dijitale geçmiş durumda ve bu saldırıların başarıya ulaşmasının ciddi sonuçları olabilir.”


Raporda, kripto paralar ile ilgili yapılan saldırılara da geniş yer ayrıldı. Özellikle insanların tarayıcılarına girerek istekleri dışında kripto para madenciliği yapılması olayı, son dönemde oldukça artarken, o konuyla ilgili de şunlar söylendi:


”Son dönemde hayli fazlaca kez siber suçlular kendilerine para elde edebilmek için kripto para kazmaya başladılar. Bundaki artışın sebebi, kesinlikle kripto paraların son dönemde daha da değerlenmesi. Bu da, bu sektörü ve bu işi eskiye göre çok daha değerli bir hale getirdi.”


NCSC, ayrıca en çok madencilik saldırısının XMR ile gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi.