Ceo'su Değişen Instagram Çöktü


  • Kayıt: 04.10.2018 00:05:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:06:25

Ceo'su Değişen Instagram Çöktü


Adam Moserri'nin Instagram'ın yeni CEO'su olarak atandıktan sonra uygulamaya bir süre erişilemedi. Instagram'a girmek isteyen kullanıcılar "akış yenilenemedi" ve "5xx Sunucu Hatası" uyarılarıyla karşılaştı.


Instagram kullanıcıları bugün sabah saatlerinde dünya çapında ana sayfada akış yenilenemedi uyarısıyla karşılaştı. Erişim sorununun, Instagram Ürün Müdür Yardımcısı Adam Moserri'nin şirketin yeni CEO'su olarak atandığının duyurulmasından yalnızca bir gün sonra yaşanması dikkat çekti.

 

FACEBOOK VE TWİTTER'DA GÜNDEM OLDU


Uygulamanın Mobil sürümü, "akış yenilenemedi" uyarısı verirken uygulamanın web sürümü "5xx Sunucu Hatası" verdi. Kullanıcılar, #instagramdown hashtag'iyle birlikte "dijital detoks için fırsat", "instagram çöktü hadi şu an yanınızdakine merhaba deyin" tweetleri yollamaya başlayarak, Twitter ve Facebook'a yöneldi.


 

BİRÇOK ÜLKEDE ERİŞİM SAĞLANAMADI


DownDetector'ün canlı erişim haritası Instagram'ın Türkiye, Kuzey Amerika, Avrupa, Avusturalya, Hindistan, Singapur ve diğer ülkelerde server hatası verdiğini gösterdi. Teknik bir sunucu hatası olduğu sanılan erişim sorunuyla ilgili Facebook ve Instagram'dan bir açıklama yapılmadı.


 

FACEBOOK'LA ANLAŞMAZLIK


Standford Üniversitesi'nde öğrenciyken tanışan Instagramın kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger şirket yönetiminden Eylül sonu istifa ettiklerini duyurmuştu. Şirketin iki kurucusu arasında son günlerde, Facebook'a ilişkin bir anlaşmazlık olduğu yönündeki söylentilerin tam ortasındayken, Instagram böyle bir sorun ile karşılaştı.