NETUBA dan yeni bir hamle


  • Kayıt: 05.10.2018 17:51:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:06:26

NETUBA dan yeni bir hamle


Hollanda- Türkiye ilişkileri gelişmeye devam ediyor. Hollandalı ve Türk girişimciler tekne gezisinde buluştular.

 

Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkilerde,  yeni gelişmeler yaşanıyor.

 


Her iki ülke arasında, karşılıklı olarak büyükelçilerin atanmasından sonra,  Hollanda Dış İşleri Bakanı  Stef Blok un Türkiye ziyareti ile yeni bir ivme kazanmasının ardından, Türkiye ile Hollanda arasında başarılı bir çalışmaya daha imza atıldı.


Kısa adı NETUBA olan Holllanda – Türkiye iş Konseyi tarafından iki ülke arasındaki ticareti geliştirme dogrultusunda çalışmalar yapan NETUBA yeni dönemde  başarılı bir etkinlik düzenledi


Başkent Amsterdam da düzenlenen kanal gezisine yaklaşık 100 davetli katıldı.

 



Amsterdam kanallarında yaklaşık  iki saat süren tekne gezisine Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan, Amsterdam Kalkınma Ajansı Müdürü Mustafa Tanrıverdi, NETUBA Başkanı Cor Bekker, NETUBA Müdürü Hatice Bekker,  MÜSİAD yöneticileri, Edelstaal Başkan Yardımcısı Ertan Torunoğulları,Yunus Emre Enstitüsi temsilcileri,  Hollanda Ekonomi ve Dış İşleri Bakanlığı temsilcileri, Hollandalı ve Türk Finans kuruluşlarının üst düzey yöneticileri, Hollandali ve Türk girişimciler katıldı.


Etkinlikte bir konuşma yapan Amsterdam Başkonsolosu  Engin Arıkan, Her iki ülke arasında tarihsel bşr dostluk mevcuttur. Yüzyıllara ulaşan  bu dostluk yeniden inşa edilmesi  amacıyla her iki ülke yetkileri bu dostluga büyük önem vermektedirler. Bu bağlamdan hareketle  geçtiğimiz günlerde karşılıklı olarak büyük elçiler atanmıştır. Büyük elçilerin atanması sonrasında Hollanda Dış İşleri Bakanı Ülkemize bir ziyarette bulunmuştur. İki ülke arasındaki dostluk ve ticari ilişkilerin gelişmesi  Hollanda  ile Türkiye nin lehine olacaktır. Bilindiği gibi Hollandalı girişimciler   Türkiyede  yatırım yaban yabancı yatırımcılar arasında ilk sıradadır. Bu iyi ilişkilerin artarak süreceğine inanıyoruz.

 


NETUBA nin üstlendiği görev ile ilgili açıklamalarda bulunan NETUBA Başkanı Cor Bekker ve Amsterdam Yatırım Ajansı Müdürü Mustafa Tanrıverdi ise konuşmalarında NETUBA nın üstlendiği vizyon çerçevesince Hollanda ile Türkiye arasında köprü görevini yerine getirmektedir. BU bağlamda da kurum olarak bazı çalışmalarda bulunduk.  İki ülke arasında büyükelçilerin yeniden atanması ve her iki ülke Dış İşleri Bakanlarının karşılıklı ziyaretleri ile Hollanda ve Türkiye arasındaki ilişkiler yeniden eski düzeyine gelmeye başlamıştır. Krizin sona ermesi ile birlikte Hollandalı ve Türk girişimciler arasında bazı ortak çalışmalara başlanmıştır. Bu da bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir.


Amsterdamın  dünyaca ünlü kanallarında yaklaşık  2 saat süren  tekne  gezisi katılan kurum ve kuruluş temsilcileri, bir birleriyle tanışma fırsatı buldular. Girişimciler karşılıklı görüşerek yeni dostluklara ve yeni çalışmalara başlama kararını aldıklarını açıkladılar. 

 

Ergun KULA Amsterdam