Hollanda ekonomisinde küçük de olsa büyüme görüldü


  • Kayıt: 27.08.2014 21:22:00 Güncelleme: 27.08.2014 21:22:00

Merkezi İstatistik Bürosu tahminlerine göre Hollanda ekonomisi bu yılın ikinci çeyreğinde, yılın ilk çeyreğine göre yüzde 0,5 büyüme gösterdi.

 

Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) bugün yaptığı açıklamada, geçen yılın ikinci çeyreğine göre bu yılın aynı döneminde yüzde 0,9’luk bir gelişme olduğunu bunun da daha çok ihracattan kaynaklandığını belirtti.

 

CBS’e göre doğal gaz ve petrol ürünleri ihracatı düştü, ama temel metaller ve metal ürünleri, makine ve aksamları ihracatı keskin bir artış ile bunu telafi etti. Ayrıca Hollanda'da belirgin olarak daha fazla tarım ürünleri ihracatı gerçekleşti.

 

 

 

 

Horeca kazançlıydı

 

Buna ek olarak genişlemeye büyük yatırım yapıldı. Tüketici harcamaları geçen yıl ki verilere göre değişmedi, ancak hükümet harcamalarında ciddi bir artış gözlemlendi.

 

CBS’e göre tüketicinin harcama yaptığı yerlerin başında horeca geldi. Ayrıca giyim, elektronik, beyaz eşya ve otomobil gibi dayanıklı tüketim mallarına olan yatırım az da olsa arttı.

 

Bu yılın ilk çeyreğinde ekonomide daralma gözlemlendiği belirtilmişti ancak CBS bu rakamları revize etti ve yüzde 0,6 olan daralma kapasitesinin yüzde 0,4 olduğunu açıkladı.