Müsiad Hollanda İş Forumu Düzenleyecek


  • Kayıt: 30.08.2014 21:59:00 Güncelleme: 30.08.2014 21:59:00

Foruma Türkiye ve farklı ülkelerden yaklaşık 300 işadamının katılması bekleniyor.

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), gelecek ay Hollanda'nın Lahey kentinde iş forumu düzenleyecek.

 

MÜSİAD Hollanda Başkanı Ali Bekdur, yaptığı açıklamada 26-27 Eylül'de Lahey Belediye Sarayı'nda düzenlenecek foruma Türkiye ve Hollanda'nın yanı sıra farklı ülkelerden yaklaşık 300 işadamının katılmasının beklendiğini söyledi.

 

Hollanda ve Türkiye'den bazı bakanların da davet edildiği forumda inşaat sektörü, tersanecilik, tarım ürünleri, tıbbi uygulamalar ve gıda sektöründe aktif firmaların yer alacağını anlatan Bekdur, farklı bölgelerdeki işadamları arasında köprü kurmayı amaçladıklarını ifade etti.

 

 

 

Sektörel bazda girişimcileri bir araya getirerek yeni yatırım alanlarının oluşmasına ortam hazırlamayı hedeflediklerine işaret eden Bekdur, "Özellikle Hollandalı yatırımcıların Türkiye'ye ilgileri bir hayli fazla. Çok sayıda Hollandalı şirket, şu anda Türkiye'de aktif durumda. Biz, işadamlarını birbirlerine tanıştırarak ortak yatırım alanları oluşturma hedefindeyiz" dedi.

 

MÜSİAD Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Zeki Güvercin de işadamları arasında sinerji oluşturmayı ve onlara yeni vizyonlar kazandırmayı amaçladıklarını belirtti. Birlikte büyüme ve birlikte güçlenme prensibinden hareket ettiklerine değinen Güvercin, Lahey'de düzenlenecek forumunun bu bakımdan faydalı sonuçlar doğuracağına inandığını dile getirdi