Türkiye kökenli politikacı Dilan Yeşilgöz Ekonomi ve İklim bakanlığına atandı

Hollanda'da dün geçiçi olarak görevini bıraktığını açıklayan Ekonomi ve İklim Bakanı Bas van 't Wout'un yerine Dilan Yeşilgöz ile birlikte Dış İşleri Bakanı Stef Blok'un atandığı açıklandı...


  • Kayıt: 25.05.2021 18:47:16 Güncelleme: 25.05.2021 18:47:16

Türkiye kökenli politikacı Dilan Yeşilgöz Ekonomi ve İklim bakanlığına atandı

Hollanda'da dün geçiçi olarak görevini bıraktığını açıklayan Ekonomi ve İklim Bakanı Bas van 't Wout'un yerine Dilan Yeşilgöz ile birlikte Dış İşleri Bakanı Stef Blok'un atandığı açıklandı.

Tükenmişlik sendromuna yakalandığı gerekçesiyle en az 3 ay görevinin başında olamayacak olan Ekonomi ve İklim Bakanı Bas van 't Wout dün itibariyle geçiçi olarak görevini bıraktığını açıkladı.

Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) tarafından bugün yapılan açıklamada, Bakan Bas van 't Wout'un görevlerini Dilan Yeşilgöz-Zegerius ile birlikte Dış İşleri Bakanı Stef Blok'un beraber yürüteceği açıklandı.

Ekonomi Bakanlığı'nda Müsteşar olarak görev alacak olan 43 yaşındaki Dilan Yeşilgöz-Zegerius, iklim ve enerji portföyünden sorumlu olacak. Dış İşleri Bakanı Stef Blok ise ekonomik politika ve Groningen'deki deprem sorunundan sorumlu olarak görev yapacağı açıklandı.

2017 yılından bu yana milletvekilliği görevini yürüten Dilan Yeşilgöz, 15-17 Mart 2021 seçimlerinde Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD)'den 5. sıradan tekrar milletvekili olarak seçildi. 1977 Ankara doğumlu olan Dilan Yeşilgöz, 1981 yılında Hollanda'dan siyasi sığınma talebinde bulunan babasının ardından 1984 yılında annesi ve kız kardeşiyle birlikte Hollanda'ya geldi

Platform / Sonhaber