Sabancı holding, Hollanda da yeni bir şirket aldı.

Sabancı Holding, Hollanda'da kurduğu iştiraki üzerinden 30,5 milyon dolara siber güvenlik şirketi Radiflow'un yüzde 51'ini satın aldı...


  • Kayıt: 01.06.2022 18:50:52 Güncelleme: 01.06.2022 18:50:52

Sabancı holding, Hollanda da yeni bir şirket aldı.

Sabancı Holding, Hollanda'da kurduğu iştiraki üzerinden 30,5 milyon dolara siber güvenlik şirketi Radiflow'un yüzde 51'ini satın aldı.

Sabancı Holding yeni bir sektöre giriş yaptı. Şirket Hollanda'da kurduğu iştiraki DxBV, Ortadoğu, ABD, Avrupa ve Asya pazarlarında faaliyette bulunan Radiflow'un % 51'ini temsil eden hisselerini satın aldı.

Satışın maliyetinin 30,5 milyon dolar olduğu ve şirketin Sabancı Holding bağlı ortaklığı haline geldiği belirtildi. 

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan şirket açıklaması aşağıda bulunuyor:

Sabancı Topluluğu'nda yeni nesil teknolojilere dayalı iş modellerine odaklanılarak dijital dünyada global bir oyuncu yaratılması amacıyla, Şirketimizin tek ve kurucu ortak olarak Hollanda'da kurmuş olduğu Dx Technology Services and Investment BV (DxBV) tarafından gerçekleştirilmesi planlanan şirket satın almaları hakkında Şirketimizin 29.04.2022 tarihli özel durum açıklamasında bilgi verilmişti.

Bu kapsamda, siber güvenlik alanında Orta Doğu, ABD, Avrupa ve Asya pazarlarında faaliyette bulunan Radiflow Ltd. sermayesinin %51'ini temsil eden payları, satın alma ve kapanış işlemleri gereğince yapılan düzeltmeler sonrası, toplam 30,5 milyon USD bedelle 30.05.2022 tarihi itibarıyla satın alınmış ve böylece Radiflow DxBV'nin bağlı ortaklığı haline gelmiştir.

Diğer yandan, Şirketimizin 29.04.2022 tarihli özel durum açıklamasında bahsi geçen dijital iş kolundaki diğer şirket satın alma süreçleri planlandığı şekilde devam etmekte olup konuyla ilgili gelişmeler kamu ile paylaşılacaktır.