Hollanda, Fransa, İspanya! Avrupa'da enerji krizi: 3 Avrupa ülkesi başı çekiyor, skandal rapor

Avrupa Birliği Komisyonu'nun doğalgaz fiyatına megavat saat başına 275 euro tavan fiyat uygulamasına yönelik teklifini görüşmek için bir araya gelen AB enerji bakanları üst sınır için yine anlaşamadı...


  • Kayıt: 30.11.2022 17:37:06 Güncelleme: 30.11.2022 17:37:06

Hollanda, Fransa, İspanya! Avrupa'da enerji krizi: 3 Avrupa ülkesi başı çekiyor, skandal rapor

Avrupa Birliği Komisyonu'nun doğalgaz fiyatına megavat saat başına 275 euro tavan fiyat uygulamasına yönelik teklifini görüşmek için bir araya gelen AB enerji bakanları üst sınır için yine anlaşamadı. Financial Times’ın açıkladığı rapora göre, Avrupa'nın Rus sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) İthalatı 2022'de rekor kırdı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimi 9. ayını geride bıraktı. Yaptırımların odağında olan Rusya, AB ülkelerine ve ABD’ye gazı kısmakla karşılık verdi. Enerji krizine çare arayan Avrupa 27 üyeli blok teklif konusunda ikiye bölündü. Avrupa Birliği Komisyonu'nun doğalgaz fiyatına megavatsaat başına 275 euro tavan fiyat uygulamasına yönelik teklifini görüşmek için bir araya gelen AB enerji bakanları üst sınır için yine anlaşamadı.

Polonya ise enerji krizinde Almanya’yı hedef aldı. Financial Times’ta yer alan haberde çarpıcı bir rapor yer aldı. Buna göre, Avrupa'nın Rus sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) İthalatı 2022'de rekor kırdı. İthalatçılar listesinde 3 Avrupa ülkesi başı çekiyor. Bunlar Belçika, Fransa, İspanya ve Hollanda…

MOSKOVA’DAN AB’YE BİR DARBE DAHA

AB'nin Rus gazına tavan fiyat belirlemek için çaba gösterirken, Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya’nın enerji kaynaklarını tavan fiyat belirleyenlere satmamaya kararlı olduğunun altını çizdi.

Raporda, Avrupa'nın bu yıl Ocak-Ekim ayları arasında küresel pazardan 111 milyar metreküp LNG ithal ederek ithalat hacmini yüzde 70 oranında artırdığı bilgisi de yer aldı.

PUTİN’İN MESAJINI HATIRLATTI

Kremlin Sözcüsü Peskov, 'Eylemlerimizi Başkan Putin'in bu tür ülkelerle petrol ve petrol ürünleri veya gaz ticareti yapmayacağımız yönündeki açıklamasına dayandırıyoruz' diyerek Rusya Devlet Başkanı Putin’in açıklamalarını bir kez daha hatırlattı.

Gazprom, geçtiğimiz Nisan ayında GasTerra’nın ruble ile ödemeyi reddettiği için doğal gaz akışını askıya alınacağını bildirmişti. Gazprom ruble konusunda kararlılığını ruble ile ödeme yapmayı reddeden Finlandiya’ya gaz arzını kesmişti.

Ayrıca: Belçika ve Hollanda, toplumda tütün ürünlerine ulaşımı ve sigara satışını yeni kararlar alıyor. BBC Türkçe’nin haberine göre, Hollanda ise 2032 yılından itibaren sigara ve diğer tütün ürünlerinin satışına sadece tütün dükkanlarında izin verecek. Hollanda hükümeti, 2024’ten itibaren süpermarketlerde sigara satışını tamamen yasaklayacak. İnternet üzerinden sigara ve tütün ürünleri satışına da son verilecek. Hükümet, sigara içilmesine izin verilen alanların sayısını da azaltacak. 2025 yılından itibaren oyun parklarında ve spor alanlarında sigara içmenin yasaklanması planlanıyor. Hollandalıların yaklaşık yarısı, ülkenin kölelik tarihiyle ilgili resmi özür dilenmesine karşı çıkıyor. Hollanda hükümeti, kölelik tarihi nedeniyle 19 Aralık'ta Dünya genelinde 8 yerde resmi özür dileyecek. Hollanda hükümeti, Amsterdam aktarma yapacak olan Türk vatandaşları için tepki çeken bir karar aldı. Sosyal medyada yayılan haberlerde Hollanda hükümetinin Amsterdam’dan aktarma yapacak Türk vatandaşlarından “transit vizesi” isteyeceği iddia edildi. Bu iddia, Hollanda hükümetinin resmi internet sitesi nederlandwereldwijd.nl’de de doğrulandı.