Bu Yıl Hollanda’da Beklenen Enflasyon Yüzde 5

Çalışanlarda ,enflasyondan dolayı kaybolan alım gücünü tamir etmek (Koopkrachtverliesreparatie) için, Ocak ayındaki ücret artışları yüzde 5,8 iken, bu artış şubat ayında yüzde 7 ile yüzde 8 arasında gerçekleşmiş bulunmakta (loonstijgingen)...


  • Kayıt: 21.03.2023 18:57:03 Güncelleme: 21.03.2023 18:57:03

Bu Yıl Hollanda’da Beklenen Enflasyon Yüzde 5

Çalışanların ücretlerindeki toplam artış yıllık oranda yüzde 6,1. I bulmakta. Son aylarda alım gücü kaybına karşı artan ücretlerin enflasyonu olumsuz etkilediği ve tetiklediği Hollanda Merkezi İstatistik Büro‘su CBS tarafından belirtilmekte.

Bunun yanında düşmesi devam eden enflasyonun (inflatie/ devaluatie ) 2023 yılında yüzde 5 olarak gerçekleşmesi beklenmekte. Avrupa Merkez Bankası (De Europese Centrale Bank (ECB) ise, artan faiz oranı ile birlikte var olan kapital ve paraya talebin (vraag & aanbod) azalacağını ve azalan talep ile enflasyonun düşeceği belirtiliyor.

Yine var olan para ve kapitale talebin azalması demek bütün dünya ve avro bölgesinde yatırım ve istihdamın daha da azalacağı anlamına gelirki, buda milyonlarca çalışanın işsiz kalacağı ve fakirler ordusuna katılacağı anlamına gelir.

Lahey / Nejat SUCU