Hollanda da 'Uluslararası Suriye Destek Grubu'na katılıyor


  • Kayıt: 13.02.2016 12:24:00 Güncelleme: 13.02.2016 12:27:00

AB Dönem Başkanı Hollanda'nın, Suriye'deki iç savaşa siyasi çözüm bulmak amacıyla oluşturulan Uluslararası Suriye Destek Grubu'na katılacağı açıklandı.


Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, ülkesinde yayın yapan NOS televizyonuna yaptığı açıklamada, Hollanda'nın söz konusu gruba 18'inci ülke olarak dahil olacağını söyledi.


Koenders, Hollanda'nın Suriye'deki krizle ilgili yürütülen istişarelere katılacak olmasının son derece önemli olduğunu dile getirdi.


Hollanda hükümetinin geçen hafta aldığı Suriye'de terör örgütü IŞİD'e karşı yürütülen hava operasyonlarına katılma kararının ISSG'ye dahil olmaya bir etkisinin bulunmadığını belirten Koenders, şöyle konuştu:


'MASAYA OTURMAK ÖNEMLİ'


"Şu andaki en büyük çatışmanın çözümü için masaya oturmak son derece önemli. Hollanda son zamanlarda özellikle insani yardımlar konusunda katkıda bulundu. Bu katılım Hollanda için oldukça önemli. Masada büyük ülkelerle birlikte oturuyoruz, bu bir avantaj."


Uluslararası Suriye Destek Grubu toplantısı Münih'te başladı


Münih'teki Suriye zirvesinden 'ateşkes' kararı çıktı


Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 17 ülke ve 4 uluslararası kuruluştan oluşan ISSG, Suriye'deki iç savaşı sona erdirerek, ülkedeki krize siyasi bir çözüm bulmayı hedefliyor.


Rusya ve ABD'nin öncülüğünde Almanya'nın Münih kentinde yapılan Uluslararası Suriye Destek Grubu toplantısında, Suriye'de çatışmaların 1 hafta içinde durdurulması ve kuşatma altındaki bölgelere hemen insani yardımların ulaştırılması konusunda uzlaşmaya varılmıştı.

 

Sputnik