Gaziantep'de patlama


  • Kayıt: 01.05.2016 12:01:00 Güncelleme: 01.05.2016 12:01:00

Alınan bilgiye göre, Gaziantep'te Prof. Dr. Muammer Aksoy Bulvarı'ndaki İl Emniyet Müdürlüğü binası önünde bombalı araçla terör saldırısı düzenlendi.

 

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), İl Emniyet Müdürlüğü ve Vergi Dairesi arasındaki bölgede, saat 09.20'de meydana gelen patlamada, bir polis memuru şehit oldu, 2'si ağır 19 polis ile 4 vatandaş yaralandı.

 

Yaralıların kaldırıldıkları hastanelerdeki tedavisi sürüyor. 

 

Vali Yerlikaya: Saldırı bombalı araçla yapıldı

 

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, yaptığı yazılı açıklamada, Şehitkamil ilçesi İncilipınar Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi, Vergi Dairesi Başkanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının bulunduğu 36004 No'lu Cadde'de bomba yüklü aracın infilak ettirildiğini kaydetti.

 

Saldırıda bir polis memurumuz şehit olurken, 19 polis ve 4 vatandaşımız yaralanmış olup, yaralılarımıza sevk edildikleri hastanelerde gerekli müdahaleler yapılmaktadır" ifadesini kullanan Yerlikaya, hain saldırıda hayatını kaybeden şehit polise Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Türk milleti ve kent sakinlerine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

 

Olay yerinde çalışmalar sürüyor

 

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı İl Emniyet Müdürlüğü önünde olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

 

Patlamanın ardından iş yerleri zarar gören esnaf ve itfaiye ekipleri, temizlik çalışması yapıyor.

 

Öte yandan, patlama haberini alarak 25 Aralık Devlet Hastanesine giden vatandaşlar, yaralıların kimlikleri ve durumlarıyla ilgili bilgi almak istedi.