Hollanda vatandaşlığına geçiş 7 yıla yükseliyor!


  • Kayıt: 01.07.2016 13:09:00 Güncelleme: 01.07.2016 13:14:00

 

Hollanda vatandaşlığına geçiş süresinin 5 yıldan 7 yıla uzatılmasını öngören yasa değişikliği önerisi,  Hollanda İkinci Meclisi’nden geçti.
 
Yasa tasarısının mecliste görüşülmesi sırasında milletvekili Sjoerdsma’nın bir önerisi de kabul edildi. Buna göre, değişikliğin yürürlüğe gireceği tarihte (tahminen 1 Ocak 2017) yasal olarak üç yıl Hollanda’da ikamet edenlerin, önceki uygulamadan yararlanmaları mümkün olacak. 
Hollanda vatandaşlığına geçiş 7 yıla yükseliyor!
 
İlk bakışta fazla önemli görünmeyen bu öneri, yıllardır Hollanda vatandaşlığına geçişin zorlaştırılmasına karşı mücadele eden ve arasında IOT’nin de bulunduğu kesimler tarafından önemli bir kazanım olarak değerlendiriliyor.
 
Son yıllarda sürekli zorlaştırılan koşullar nedeniyle, Hollanda vatandaşlığına geçmek, göçmenler açısından neredeyse olanaksız duruma geldi. 2000 yılından itibaren, Hollanda vatandaşlığına geçme koşulları hemen her yıl zorlaştırıldı ve bunun önümüzdeki dönemde de devam etmesi bekleniyor. Bu nedenle Hollanda vatandaşlığı olmayanların, bir an önce başvurmalarında fayda var. Evli olanlar için ise bundan böyle en az 3 yıl Hollanda’da ikamet koşulu aranacak.