Asscher'dan Türk elçiliğine ziyaret


  • Kayıt: 01.07.2016 13:19:00 Güncelleme: 01.07.2016 13:21:00

İstanbul Havalimanındaki terör saldırılarını kınamak ve hayatını kaybedenlere taziyede bulunmak amacıyla başbakan yardımcısı Lodewijk Asscher ve 3 dini grubun temsilcileri Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçiligine ziyarette bulundular.

 

Asscher'dan Türk elçiliğine ziyaret


Hollanda Kiliseler Birliği adına  Jan Post Hospers, Suriye Ortodoks Kilisesi adına Samuel Dogan, Hollanda Yahudi Cemaati adına Hanneke Gelderblom, Hollanda Fas Camiler Birliği adına Şeyh Elkhammer Elbakkali ve Hannane Heukers, Hollanda Müslüman kuruluşları adına Raşit Bal, Ebubekir Öztüre ve Jacob van der Blom büyükelçilik önüne çicek bıraktılar. 

 

Asscher'dan Türk elçiliğine ziyaret


Terör saldırıları nerede olursa olsun beraber özgürlüklerimize sahip çıkmamız gerektiğine ve Türkiye'nin olabildiğince hızlı bir şekilde Atatürk hava limanını kullanıma açıp hayatın devam etmesini sağlamakla doğru ve cesur bir hamle yapıtığına dikkat çeken başbakan yardımcısı Asscher, hain saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

 

Asscher'dan Türk elçiliğine ziyaret


3 dini grup temsilcileri de bu terör saldırılarının toplulukları bölmeye yönelik olduğunu ve buna karşı durmak gerektiğini bildirdiler. Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan belediye binalarına yansıtılan Türk bayraklarının ve sosyal medyada Hollanda halkının göstermiş olduğu desteğin ülkeler arasındaki sıcak bağları gösterdiğini belirtti ve bu ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Teröre en iyi cevabın bu birliktelik olduğunu söyledi.