Cumhurbaşkanı'ndan ABD'li komutana sert tepki


  • Kayıt: 29.07.2016 20:47:00 Güncelleme: 29.07.2016 20:47:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında bombalanan Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı yerleşkesinde bulunan Şehitler Camisi'nde kıldı.

 

Erdoğan, cuma namazının ardından, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında bombalanan Polis Özel Harekat Daire Başkanlığındaki bölüme geçti.

 

Erdoğan'a, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile YAŞ üyeleri de eşlik etti.

 

 

"Beyefendilerin endişeleri, acaba bu içeri alınanlar, tutuklananlar, bunların sayısı artar mı?"

 

Ziyareti sırasında bir konuşma da yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

 

Silahlı kuvvetlerimizin en üst kademedeki sorumlusu olan kardeşlerim, emniyet teşkilatımızın en üst kademesindeki sorumlu kardeşlerim, bir birlik beraberlik içerisinde bu anlamlı bir araya gelişde sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize rabbimden şifalar diliyorum. Sizlerin 15 Temmuz’daki duruşunuz sizlerin milletimle beraber müşterek duruşu bir hain grubun özellikle saldırılarını püskürtmüştür. 

 

Dünya bu demokrasi nöbetini tutanları sadece izliyor. Sadece bize oralardan “geçmiş olsun” söyledikleri bu, arkasından ‘ama gelecek için endişe duyuyoruz.’ Neymiş endişeleri? Endişeleri şu beyefendilerin, acaba bu içeri alınanlar, tutuklananlar, şunlar bunlar vesaire, bunların sayısı daha da artar mı? Suçluysa artar.

 

ABD'li komutana yanıt: Sen kimsin?

 

İşte bir tanesi, ne yazık ki Amerika’da, aynı zamanda önemli bir makamda olan general veya amiral, kalkıyor “İrtibat halinde olduğumuz, görüşme halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanları görüyorum, duyuyorum” bunu söylüyor.

 

İnsan biraz sıkılır ya, insan biraz sıkılır. Bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin? Bir defa kendini bileceksin. Sen benim ülkemdeki yapılan bir darbe girişimine yönelik kalkıp bu darbe girişimini püskürten bu devlete teşekkür edeceğine, tam aksine darbecilerin yanında yer alıyorsun. Zaten darbeci senin ülkende. Zaten senin ülkende besliyorsunuz, bu zaten ortada. Benim milletimi asla inandıramazsınız.