"Bulgaristanlı Türkler olarak 15 Temmuz gecesi hiç uyumadık"


  • Kayıt: 26.08.2016 18:39:00 Güncelleme: 20.12.2020 12:59:54

Bulgaristan’da üyelerinin çoğunluğunu Türk ve Müslümanların oluşturduğu Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar (DOST) Partisi Lideri Lütfi Mestan, 15 Temmuz darbe girişimi gecesini Türk halkı ile beraber yaşadıklarını ve Bulgaristanlı Türkler olarak bütün gece hiç uyumadıklarını belirtti.
 
Mestan, yaptığı açıklamada, Ankara'ya gerçekleştirdiği ziyaretin amacının 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türk hükümeti ve Türk halkına desteklerini göstermek ve kuruluş çalışmaları devam eden parti hakkında bilgi vermek olduğunu söyledi.
 
Ziyaret kapsamında Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştüklerini belirten Mestan, darbe girişimini kınadıklarını liderlere tekrar ifade ettiklerini anlattı.
 
"Bulgaristan'da 15 Temmuz gecesini Türk halkı ile beraber yaşadık ve Bulgaristanlı Türkler olarak bütün gece hiç uyumadık" diyen Mestan, ülkedeki Türk azınlığın darbe girişiminin başarılı olmamasından dolayı çok sevindiğini de dile getirdi. DOST Partisi'nin böyle kritik zamanlarda Türk halkının daima yanında olduğunu ifade eden Mestan, darbe girişimi gecesi seçilmiş hükümetin yanında oldukları mesajını da ilk partisinin verdiğini hatırlattı.
 
Mestan, Bulgaristan medyasına darbe girişimini kınadıklarını ve Türkiye'deki seçilmiş hükümeti desteklerini açık bir şekilde anlattıklarını ifade ederek, "Bulgaristan’ın milli çıkarları açısından baktığımızda da bu askeri darbe girişiminin başarısız olması Bulgaristan için en iyi haber." ifadesini kullandı.
 
"Ülkeler FETÖ konusunda Türkiye'ye yardımcı olmalı"
 
Fetullahçı Terör Örgütü'ne ilişkin (FETÖ) Bulgaristan da dahil diğer bütün ülkelerin Türkiye'ye bilgi alışverişi gibi birçok konuda yardımcı olması gerektiğinin altını çizen Mestan, FETÖ'nün "para kasası" olduğu iddiasıyla hakkında tutuklama kararı bulunan Abdullah Büyük'ün kaçtığı Bulgaristan'dan Türkiye'ye iadesinin çok doğru bir karar olduğunu ve sonuna kadar desteklediğini söyledi.