Ahmet Akgündüz: Başbakanı uyardım beni üzen cevap verdi


  • Kayıt: 20.10.2016 20:42:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:00:41

Meclis'te FETÖ Komisyonunda konuşan Rotterdam Üniversitesi Rektörü Prof Ahmet Akgündüz, "2010 yılındaki referandum öncesi dönemin başbakanı Erdoğan'ı FETÖ konusunda uyardım bana, beni üzen bir cevap verdi" dedi.

 

Hollanda’da bulunan Rotterdam Üniversitesi Rektörü Prof Ahmet Akgündüz, FETÖ için Meclis'te sıra dışı açıklamalar yaptı. Muhalefet milletvekillerinin olmadığı bölümde, Fetullah Gülen için ‘Alim, yoldan çıkmış alim' tanımlaması yapan Akgündüz, “Kafir, mürtet' diyemezsiniz” dedi. Akgündüz FETÖ’nün 2. ve 3. isimlerini de ”Abdullah Aymaz-Mustafa Özcan” olarak açıkladı. Akgündüz TBMM’de şunları söyledi:

 

FETÖ'YE KAFİR DİYEMEZSİNİZ

 

FETÖ için teolojik olarak itikadi açıdan ‘ehli dalalet' diyebilirsiniz ama bir kısım cahil gazeteciler gibi ‘kâfir' ve ‘mürted' diyemezsiniz. Alim olur ama Hekimoğlu İsmail'in açıklaması gibi sapıtmış alim olur. İslam âlimleri buna ‘ehli dalalet' demişler. Asi, isyankârdır, en önemlisi de haramidir. Şahsi kanaatim İslam tarihinde Şia'dan sonra bütün dünya çapında yayılan ikinci tefrika hareketidir.

 

BUNLAR ÜÇ GRUP

 

Sayın Başbakanımıza bir rapor sundum zamanında. ‘FETÖ cemaatini 3 gruba ayırın. Birinci grup yüzde 50; bunlar ya maddi menfaat için ya ticaret için veya kalabalık görünce koşanlar gibi, bunlar bıraktı 17 -25 Aralıktan sonra. İkinci grup yüzde 20; Bunlar Abdullah Aymaz, Mustafa Özcan gibi en tehlikeli şahsiyettir. İkinci adamdır. Kıyamete kadar devam edecekler. Yüzde 30'luk grup da imanlı gençler, büyülenmişler, virüslenmişler, mümkünse şefkat elinizi uzatın bunları yani kazanmaya çalışın' dedim.

 

ERDOĞAN'I 2010'DA UYARDIM

 

Ben Cumhurbaşkanımıza da çok ciddi tavsiyelerde bulundum Başbakanken, hatta 2010 yılındaki referandumda. “Akgündüz'den daha iyi bu cemaati bilen yok, belki siz de benim kadar bilmiyorsunuz. Referandumda bunlar partiden fazla çalıştılar ama bunun sebebi devleti ele geçirmek.” O zaman aldığım cevaptan biraz üzülmüştüm ama ‘Hiçbir devlet kurumunu yüzde 49 bu adamlara teslim etmeyin. Bu adamlar beni öldürmeye teşebbüs ettiler’ dedim.