Hollanda’dan sonra Kuş Gribi Fransada


  • Kayıt: 08.01.2017 12:44:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:01:13

 

HOLLANDA’DAN SONRA KUŞ GRİBİ FRANSA’DA HORTLADI


Aralık ayı içerisinde Biddinghuizen, Texel, Kamperveen, Hiaure, Boven-Leeuwen, Rhenen den sonra Zoeterwoude şehrindeki bir çiftlikte de kuş gribine rastlandığı ve çiftlikteki 30 bin tavuğun itlaf edildiği açıklandı. Şimdi ise Fransa’nın güney batısındaki çiftliklerde kuş gribi vakasına rastlandığı bildirildi.

 
 Mustafa Toga

 
Hollanda’da kuş gribi virüsünü tespit ile birlikte itlaf edilen hayvan sayısı 300 bini aştı. Kuş gribinden dolayı oluşan zararın ise 100 milyon Euro civarında olduğu tahmin ediliyor.

 
FRANSA’DA KUŞ GRİBİ VAKASI

 
Fransa Tarım Bakanlığı H5N8 virüsünün ülkenin güney batısında 89 vakada görüldüğünü açıkladı.
Kuş gribi vakalarının görüldüğü Gers, Landes ve Hautes-Pyrenees bölgelerindeki yaklaşık 800 bin kanatlı hayvanın itlaf edileceğini bildirildi.
Kuş gribi virüsünün H5N1 adındaki türevi insanları da öldürebilir diyen Fransa Tarım Bakanlığı yetkilileri bu konuda vatandaşlarını uyardı.

 
TÜRKİYE’DE YUMURTA FİYATLARI TAVAN YAPTI

 
Hastalığın Avrupa devletlerinde evcil ve yabani kanatlılarda hızla yayılmasının ardından Türkiye’de yumurta fiyatlarının astronomik bir şekilde arttığı bildirildi. Süpermarketlerde 10,50 Tl ye satılan 30 adetlik yumurta paketlerinin 17,00 TL yükseldi açıklandı.