Hollanda THY’na yeni müdür atandı


  • Kayıt: 23.01.2017 09:39:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:01:20

AHMET ŞAHIN’IN TAYINI AFRIKA ÜLKELERINDEN TANZANYA’YA ÇIKMASI ILE HOLLANDA THY MÜDÜRLÜĞÜNE THY SINGAPUR MÜDÜRÜ CENGIZ İNCEOSMAN GETIRILDI. 

Daha önce Singapur’da görev yapan Cengiz İnceosman, Singapur’da görev yaptığı 5 yılı aşkın süredir başarıları ile adından söz ettirmesini bilmiş ‘THY’nın altın çocukları’ndan birisi olarak adlandırılıyor. 

Singapur-Türkiye ve Sigapur bağlantılı THY uçularının sınırlı sayıda olduğu bir dönemde göreve başlayan ve yaptığı özverili çalışmalarla, Türkiye Singapur hattını adından söz ettiren bir hat olmasında büyük gayretleri bulunan İnceosman kendisini Amsterdam’da hummalı bir çalışmanın beklediğinin bilincinde. 

Amsterdam Birbey Restoran’da bir kısım Türk Basın mensupları onuruna bir yemek veren Cengiz İnceosman, devraldığı bayrağı hep brilikte daha ileri noktalara taşımak için ekibi çalışmalarında basının desteğini istedi.

 

 

Aynı zamanda Hollanda Türk Basın mensupları ile tanışma amaçlı olan buluşmada İnceosman, davetlilere hitaben konuşmasında kendisini tanıtarak, THY hakkında bilgi verrdi. “ Yıllar önce sadece misafir işçi ‘ gast arbeiders’ taşıayan bir havayolu olarak anılan THY, bugün dünya devleri ile aynı saftadır. Hollanda ile Türkiye arasında şu anda haftada 35 olan sefer sayısını talebe göre artırılacaktır. İstanbul Sabiha Gökcen havalimanına uçuşlar devam edecektir.” dedi. 

Ocak ayının başında Hollanda’daki görevine başlayan İnceosman, Hollanda’ya gelir gelmez, ayağının tozu ile kendini 47. Utrecht Turizm Fuarında bulmuş ve ekibi ile birlite 5 gün süren fuarda THY’nı en iyi şekilde temsil etmişti.

Yüksek eğitimini Almanya Stuttgart’ta tamamladığı öğrenilen Cengiz İnceosman, üst seviyede Almanca İngilizce’nin yanı sıra Fransızca ve İspanyolca da biliyor…