OV-Çip Kart 4 Yıl Indirim Yapılmayacak


  • Kayıt: 21.02.2017 06:19:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:01:38

Büyük Vurgunlarla Gündeme Gelen OV-Çip Kart 4 Yıl  Indirim Yapılmayacak

 

OV-çip kartı [toplu taşıma kartı] hazırlayan şirketin daha şimdiden milyonlar kazanmış olmasına rağmen, bu toplu taşıma araçları ücreti ödeme kartı fiyatı önümüzdeki dört yıl daha ucuzlamayacak. 

 

Aralık 2015 yılından bu yana OV-çip kartı üreten Translink şirketi sahibi ve Toplu Taşıma Şirketleri Korporasyonu başkanı olan Bart Schmeink, OV-çip kartı hazırlayan şirketlerin elde ettikleri bu karı yaptıkları ilk masrafları karşılamak için kullanmak istediklerini söyledi. 

 

Geçtiğimiz hafta OV-pasolarının gerçek bir para makinesine dönüştü şeklinde bir haber yapan Algemeen Dagblad, beş yıl içinde söz konusu şirketlerin bu işten 55 milyon Euro kazandıklarını yazmıştı.

 

'Verimlilik'

Schmeink, bu durumu kar olarak değil de, "verimlilik" olarak değerlendirirken, Translink Müdürü Arco Groothedde, her ay yaklaşık 1 milyon Euro kar elde edildiğini doğruladı. Müdür, o paranın örneğin akıllı telefon veya banka kartı ile ödeme gibi yeni ödeme teknolojilerinin kullanıma sokulması için gerekli olduğunu da söyledi.

 

Bir OV-çip kartı edinmek için tüketici 7,50 Euro öderken, o kartın üreticiye maliyeti bir Euro’dan daha aza mal oluyor. Bilgisayarı olmayan ve postayla sipariş verenler ise, ekstra ‘idari masrafların’ karşılanması için 10,50 Euro ödemek zorunda kalıyorlar. Beş yıl sonra bu kartlar geçerliliğini yitiriyor ve yenisinin satın alınması gerekiyor.

 

Elde edilen bu karla ilgili olarak meclise bir yazı gönderen Altyapı ve Çevreden sorumlu Devlet Bakanı Dijksma: ‘‘Elde edilen bu karın yolculara söz konusu OV-çip kartın kullanımında ve satın alımında ve alternatif ödeme sistemlerine yansıtılması şeklinde yolculara geri dönmesi gerektiğini önemli buluyorum.''

 

12.000.000

Hollanda Demiryolları, OV-çip kartlarından bugüne kadar 12 milyon Euro elde edildiğini ve bu paranın istasyonun giriş kapılarına yatırım yapılması şeklinde kullanılması konusunda Devlet Bakanı ile anlaşma sağlandığını duyurdu.

 

Yolcuların 2021 yılında gerçekten daha ucuza seyahat edecekleri henüz kesin olmaktan çok uzak görünüyor. OV-çip kartı fiyatı daha ucuz olabilir ya da kartların yenilenmesi ücretsiz olabilir veya toplu taşıma şirketleri yolcuların daha ucuza seyahat etmelerini sağlamak için bilet paralarının Translink’e ödenmesini isteyebilirler.