Gurbetçi İş Adamından Köylülerine Destek: Her 'Evet'e 50 Euro


  • Kayıt: 21.02.2017 15:29:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:01:38

Uzun yıllardır Belçika'da ikamet eden Türk iş adamı Burhan Eryiğit, kısa bir süre önce sosyal paylaşım sitesinde yaptığı bir açıklamayla adeta ilgi odağı oldu.

''EVET'' OYLAMASINA KATKI İÇİN KAMPANYA BAŞLATTI

Aslen Afyonkarahisar'ın ilçesi olan Emirdağ'a bağlı Yenikapı köyünden olan Eryiğit, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisinden dolayı referandum da "evet" oylamasına katkı sağlamak amacıyla eşine az rastlanacak bir kampanya başlattığını duyurdu. Kampanyaya davet mesajı yayınlayan iş adamı Burhan Eryiğit, mesajında "16 Nisan'da "evet" oyu kullanacak köy halkına 50 euro hediyem olacak, şimdiden teşekkür ederim." ifadelerine yer verdi.

''CUMHURİYET ELDEN GİDİYOR'' PROPAGANDASINA SİTEM ETTİ

Çok sayıda olumlu tepkiye karşın aldığı olumsuz tepkilere de sessiz kalmayan iş adamı, daha sonra yayınladığı başka bir mesajda, "cumhuriyet elden gidiyor" propagandası yapanlara sitem ettiğini bildirerek, eski dönemlerde kolayca peşkeşlerin çekildiği Türkiye'de 1980 ihtilalini bizzat yaşadığını ve ihtilalde askerlerden çektiği eziyeti dile getirdi. Burhan Eryiğit, mesajında kendi köylülerini Türkiye'nin geleceği konusunda duyarlı olmalarını istediği için böyle bir yardım kampanyasını başlattığını açıkladı.