DOST Partisi seçim kampanyasını sürdürüyor


  • Kayıt: 23.03.2017 15:32:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:01:59

Bulgaristan'da Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü için Demokratlar (DOST) Partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan, pazar günü yapılacak parlamento seçimleri kapsamında Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kırcaali ilinin köylerini dolaştı.


Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin ve Müslümanların oluşturduğu DOST Partisinin lideri Mestan, 26 Mart'ta yapılacak parlamento seçimleri kampanyasını sürdürüyor.


Mestan, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kırcaali ilinin Miladinovo (Dedeler) köyünde seçmenlerle bir araya geldi.


Hafta sonu yapılacak seçimlerin Bulgaristan'daki Türkler için büyük önem taşıdığını ifade eden Mestan, Türk partisi olarak anılan Hak ve Özgürlükler Hareketinin (HÖH), ırkçı bir partinin eski milletvekillerine aday listesinde yer verdiğine dikkati çekti.


"Türkiye'yi desteklemek hiçbir zaman suç olamaz"

Mestan, bu milletvekillerinin önceki yıllarda Sofya'da bir camiye yapılan saldırının içinde yer aldıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:


"Ben buraya cesur, özgür Türklerin oyu için geldim. 26 Mart'ta çok kolay bir seçeneğiniz var. Bir tarafta ırkçı milletvekillerine listelerinde yer veren, 27 yıldır bizleri kandıran, hak deyip hakkımızı alan HÖH var. Ben de o partideydim. O partinin genel başkanlığını da yaptım. Türkiye Cumhuriyetini desteklediğim için partiden uzaklaştırıldım. Türkiye'yi desteklemek hiçbir zaman suç olamaz."


Türkiye'nin 1989 yılında göç esnasında yaklaşık 500 bin vatandaşa kucak açtığını hatırlatan Mestan, "Ben borcumu ödedim. Türkiye'yi desteklemekten pişman değilim." dedi.


Mestan, HÖH'ten ayrılarak yeni bir partiyle yollarına devam ettiklerini anımsatarak DOST Partisinin Türkiye ile Bulgaristan Türkleri arasında büyük bir köprü vazifesi göreceğini dile getirdi.


Seçmenlere seslenen Mestan, "Türklüğümüz adına sizleri DOST Partisine destek vermeye çağırıyorum." ifadesini kullandı.


"Umudumuz DOST'ta"

Miladinovo köyü sakinleri de DOST Partisini kendileri için yeni bir umut olarak görüyor.


Köy sakinlerinden Mehmet Hasan Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HÖH tarafından kendilerine hiçbir zaman sahip çıkılmadığına işaret ederek uzun süredir Türkleri savunacak yeni bir partiyi sabırsızlıkla beklediklerini söyledi. Ahmet, "DOST Partisine 10 yıldır hasrettik. 27 yıldır HÖH'ten umudumuz vardı ama maalesef hep bize yalan söylediler. Şimdi yeni bir güç bulduk. İnşallah DOST Partisi başarılı olur ve hayallerimiz boşa gitmez." diye konuştu.


Ahmet, HÖH'ün uzun yıllar kendilerine baskı uyguladığını ifade ederek "Şimdi umudumuz DOST'ta." dedi.


Nazife Özen de HÖH'e olan inançlarını kaybettiklerini dile getirdi. HÖH'ün Onursal Başkanı Ahmet Doğan'ın halktan uzak durduğuna ve Türkçe konuştuğunu görmediğine vurgu yapan Özen, "HÖH'ün halkımız için bir şey yaptığını düşünmüyoruz. Kendimiz, çocuklarımız, gelecek nesillerimiz için DOST diyoruz." ifadesini kullandı.


Özen, DOST Partisinden, yurt dışına giden Bulgaristan Türklerinin geri dönebilmeleri için onlara iş imkanları sağlanmasını beklediklerini dile getirdi.


Lütvi Mestan, Miladinovo köyünün ardından Çiftlik, Kokiçe, Perperek köylerini gezdi.