Müslüman kadın, Londra saldırısıyla hedefe konuldu


  • Kayıt: 24.03.2017 15:16:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:02:00

Bu kare Londra'daki terör saldırısından dakikalar sonra çekildi. Müslüman bir kadın olay yerindeydi. Westminster köprüsünde yürüyordu. Bir eli yüzündeydi, diğer elinde ise cep telefonu vardı. Saldırının kurbanlarından birinin yanından geçerken, bu şekilde görüntülendi.


MÜSLÜMAN KADIN SOSYAL MEDYADA LİNÇ EDİLDİ

 

Fotoğraf sosyal medyada kısa sürede on binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Kimliği belirsiz müslüman kadın, terör saldırısını umursamamakla suçlandı. Başörtüsü nedeniyle, terör saldırısıyla ilişkilendirildi. Irkçı tehditlere, küfür ve hakaretlere maruz kaldı.


FOTOĞRAFÇI, MÜSLÜMAN KADINDAN ÖZÜR DİLEDİ


Hiçbir açıklama olmadan paylaşılan fotoğraf; başörtülü kadını, hedef gösterdi. Sosyal medyadaki linç eyleminin ardından; o kareyi çeken fotoğrafçı Jamie Lorriman açıklama yapmak zorunda kaldı.


Jamie Lorriman, “Onun birilerini görmezden geldiğini bilmek mümkün değil ama kadının yüzündeki ifade, dehşete kapılmış ve travmatik bir durumun içinde olduğunu gösteriyor. Muhtemelen sadece köprüden inmek istedi” diye konuştu.


Lorriman, fotoğrafını çektiği müslüman kadından özür diledi. Fotoğrafçı Lorriman, ''Fotoğraftaki kadından çok özür diliyorum.. Eğer bu fotoğrafı gördüyse,  kendisini çok kötü hissetmiş olmalı'' dedi.


KAYNAKHABER7