Hollanda'da BM Kamu Hizmetleri Forumu


  • Kayıt: 24.06.2017 22:49:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:03:08

Hollanda'da, Birleşmiş Milletler (BM) Ekonomik ve Sosyal İşler Dairesi (UNDESA) ile Hollanda hükümetinin birlikte düzenlendiği BM Kamu Hizmetleri Forumu yapıldı.



"Gelecek Bugündür: 2030 Yılı İçin Kamu Hizmetlerinde Yeniliği Hızlandırmak" başlığı altında düzenlenen foruma BM Politika ve Kurumlar Arası İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Thomas Gass, Hollanda İçişleri Bakanı Ronald Plasterk'in yanı sıra BM üyesi ülkelerden bakanlar, üst düzey bürokratlar, sivil toplum temsilcileri, akademisyenler, özel sektör ve uluslararası kuruluşların temsilcilerinin olduğu yaklaşık 600 kişi katıldı.



Forumda gerçekleşen oturumların yanı sıra çalıştay ve uzman grup toplantıları, sergiler ve çalışma gezileri gibi etkinlikler de yer aldı. Ayrıca, iki gün boyunca kamu yönetiminin farklı boyutlarının ele alındığı atölye çalışmaları düzenlendi.



Forumda, hükümet yetkililerine ve ilgili diğer taraflara tecrübelerini ve en iyi uygulamalarını paylaştıkları bir ağ oluşturma imkanı da sağlandı.



BM, ikinci günün sonunda Kamu Hizmeti Forumu kapsamında üç ayrı kategoride "BM Kamu Hizmetleri Ödülü"ne layık görülen ülkeleri açıkladı.



BM Politika ve Kurumlar Arası İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Gass, yaptığı açıklamada, "Finale kalan, kazanan ve başarılı olan girişimciler bize bu süreçte ilham verdi. Girişimciler projeleri ile bize gelecekteki sosyoekonomik modellerin nasıl şekillenmesi gerektiğini gösterdi." dedi.



Ödül alan ülkeler şu şekilde sıralandı: 

Birincilik ödülleri: Hindistan, Arjantin, İngiltere, Kolombiya, Avusturalya, Moğolistan, Ermenistan ve Ekvador

İkincilik ödülleri: Botsvana, Fransa, Tayland, ve Kolombiya

Türkiye'den Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), Afet Geçici Kent Yönetim Sistemi (AFKEN) projesiyle 2015 yılında "Kamu Hizmeti Sunumunun Geliştirilmesi" kategorisinde birincilik ödülünü almaya hak kazanmıştı.



BM Kamu Hizmetleri Ödülü, 2003 yılından beri kamu sektörünün sunduğu hizmetlerin daha etkin hale getirilmesi için geliştirilen uygulamaları ödüllendirerek teşvik ediyor.