Hollanda'da15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü


  • Kayıt: 14.07.2017 22:49:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:03:18

Hollanda'da15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

 

Hollanda, Gürcistan ve Romanya'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği rezidansında "15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Günü" anma programı düzenlendi. Sivil Toplum Kuruluşu ve Hollanda'daki Türk basın mensuplarının katıldığı program saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunması ile başladı.

Programda konuşan Lahey Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Alper Yüksel, "Tüm şehitlerimiz ve gazilerimizin her biri gönlümüzde ve dualarımızdadır." dedi.


Lahey Basın Müşaviri Emrullah Akgündüz, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan plaketi Platform Dergisi ve Kadın Dergisi adına genel yayın yönetmenimiz Ebubekir Turgut'a  takdim etti.
 
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk devletini, demokrasiyi ve bağımsızlığı hedef aldığını söyleyen Yüksel, sözlerine şöyle devam etti: 
 

"15 Temmuz akşamı FETÖ ahlaksızlarının sadece sınav kağıdı çalan, tehdit ve cinayetlerde parmağı olan, hassas kurumlara sızmış gizli bir suç şebekesi değil, aynı zamanda bir terör örgütü olduğu kitlelerin gözü önünde tescil edilmiştir. O gece yaşananlar yalnızca hain darbe teşebbüsünün akim bırakılmasıyla değil, milletimizin demokrasiye bağlılığının ve milli birliğinin perçinlendiği bir gün olarak da tarihe geçmiştir."

Lahey Basın Müşaviri Emrullah Akgündüz, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan plaketleri basın mensuplarına takdim etti.


Lahey