Hollanda Yeni hükümet çifte vatandaşlığı kaldıracak


  • Kayıt: 12.10.2017 19:02:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:03:59

Hollanda’da yeni hükümetin “Geleceğe güvenmek” sloganıyla açıkladığı protokolde çifte vatandaşlağın kaldırılacağı bilgisi de yer alıyor.

 

Hollanda’da seçimlerden yaklaşık yedi ay sonra kurulan Rutte III koalisyon hükümetinin protokolünde yer alan konuların arasında göçmen politikası ile çifte vatandaşlık dikkat çekiyor.

 

Hükümet protokolünde Hollanda vatandaşlığı haklarının modernize edileceği, yurtdışına göç eden Hollandalılar ve Hollanda’ya gelen göçmenlerin önümüzdeki ilk jenerasyonuna çeşitli vatandaşlıklarının bulunmasıyla ilgili kolaylıklar sağlanacağı ancak gelecekte tek vatandaşlığın yürülüğe girmesi yönünde çalışmaların olacağı aktarılıyor. Bu nedenle Hollanda’da Türk vatandaşlarının sonraki jenerasyonlarına çifte vatandaş hakkı tanınmayacağı ve iki ülke arasında seçim yapmaları gerektiği belirtiliyor.

 

”Het kabinet bereidt in samenhang voorstellen voor ter modernisering van het nationaliteitsrecht. Het betreft een verruiming van de mogelijkheid van het bezit van meerdere nationaliteiten voor aankomende eerste generatie emigranten en immigranten. Gelijktijdig komt er voor volgende generaties een verplicht keuzemoment dat daadwerkelijk leidt tot het behoud van niet meer dan één nationaliteit.Dat staat in het regeerakkoord. Daardoor is de kans groot dat de volgende generaties Turkse Nederlanders, die zowel de Turkse als de Nederlandse nationaliteit hebben, moeten gaan kiezen welke nationaliteit ze willen behouden.”