Yunus Emre Enstitüsü eski müdürü Remzi Kabadayı; Yunus Emre Enstitüsü’nün isim babası benim


  • Kayıt: 18.10.2017 14:41:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:04:04

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü tartışmaları devam ediyor. 

 

Daha önceki müdürler arasındaki tartışmalar görevden alınmalarla sonuclanırken, olayın iç yüzü hakkında değişik açıklamarda gelmeye başladı.

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü'nün ilk müdürü Remzi Kabadayı tartışmalarla alakalı basın açıklaması yayınlayarak Yunus Emre Enstitüsü’nün isim babasının kendisi olduğunu belirtiyor.

 

 

 

 

 

Remzi Kabadayı; 4,5 yıl müdürlüğünü büyük bir onur ile yaptığım Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü (ki dünya çapında isim babası da benimdir. Daha önceki ve kanundaki (resmi) ismi Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'dir. Bu şekilde kurumun markalaşmasını sağlamış bulunmaktayım) sıfırdan Hollanda'da tek başıma kurdum. Hollanda'da Türkiye'ye ve Türk kültürüne sempati duyan her yabancının ve her Türkün gurur duyacağı bir mekanda dört dörtlük bir şekilde kurumu kurdum. 4,5 yılda - yine tek başıma organize ettiğim.

 

 Çok sayıda kültür, sanat etkinliği, bilimsel ve tarihsel konferans, sergi, konser, film festivalleri, Türkçe derslerinin alt yapısının hazırlanması vs faaliyetlerle ülkemizi ve kültürümüzü hem Hollanda'da hem de uluslararası camiada ve en seçkin mekanlarda sıfır hatayla, en iyi şekilde organize etmeye, ülkemizi ve kültürümüzü en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. 

 

Bunun için geceli gündüzlü çalıştım, ayak basmadığımı mekan, ve şehir kalmadı. Tek gayem ülkemizi ve kültürümüzü vizyon ve misyonumuza uygun şekilde yüksek kalitede ve geniş bir yabancı kitleye tanitmak ve Hollanda ile Türkiye arasındaki dostluk ilişkisine katkı sağlamak oldu.


2004 yılından beri yönetimlerinde bulunduğum vakıflar ve STK'larda Türkçe derslerinin en iyi sekilde organizasyonu için gayret ettim. Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü müdürü olarak bu konuda çalışmalar yapmaya gayret ettim. Türkçe dersi Enstitüsünün faaliyet alanı olan üç saç ayağından birisidir. Türkçe derslerinin alt yapısını hazırlamak için Türkçe alanında çalışma yapan kurum ve öğretmenlerle işbirliği yaptım. Kurumumuzda ve Hollanda çapında Türkçe derslerinin verilebilmesi için alt yapısını hazırladım.

Kültür sanat faaliyetlerini organize ederken tek endişem ve gayem, kültürümüzü en kaliteli şekilde sunmak, ve bütçenin en hassas şekilde idare edilmesi olmuştur.

Allah'in inayet ve yardımıyla Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü’nü en seçkin mekanda dört dörtlük bir şekilde kurmuş ve faaliyet geçirmiş olarak göreve başladığımdan 4,5 yıl sonra 5 Aralık 2016 tarihinde müdürlük görevim yüzümün akıyla sonlandı. Bu süre zarfında Enstitümüz her türlü diplomatik kuruluşlarımızla, Hollandalı kurum ve kuruluşlarla, AB kurum ve kuruluşlarıyla, akademik ve kültür-sanat kurumlarıyla çok verimli ve sağlıklı işbirliği yapmış, bütün projelerde öncü ve lokomotif görevi üstlenmiştir. Yine 2016 yılı sonu itibariyle her türlü sosyal ve siyasi krize rağmen Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü ne Hollanda ne de Türk medyasında tek bir kere dahi olumsuz bir şekilde yer almamıştır.

Yaptığımı etkinliklerle Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü kültür sanat dünyasında hak ettiği saygın konuma ulaşmıştır. 2016 yılı itibariyle kalite ve itibar bakımından ulaştığımız çıta çok yüksekti. Ben bayrağı bu seviyede devrettim ve Enstitü'deki görevimi Projeler Koordinatörü olarak devam ettirdim.

Benden sonra görevi devralan müdür arkadaslarım da Enstitümüzü ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek amacıyla elinden gelen gayreti ve gerekli hassayeti gösterdiğinden ve göstereceğinden en ufak bir şüphe duymamaktayım.