Bisiklet ile kaza yapanlara öneriler


  • Kayıt: 11.11.2017 09:50:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:04:16


 

Eğer bir motorlu taşıt (örneğin: araba, totor, otobüs ve benzeri…) tarafından kazaya maruz kalmışsanız, o zaman motorlu araç kazadan sorumludur. Bisikletin uğradığı bu kazadan dolayı meydana gelen bütün masrafları, kazaya sebep olan motorlu aracın sigortası (karşı taraf) karşılamak zorundadır.

 

Karşı tarafı kazadan sorumlu tutmak ve kaza tazminatı talep etmek için, mutlaka bir kaza avukatı/uzmanı devreye sokmanız gerekir. Yoksa kaza davanızda karşı taraf ile hukuk mücadelesinde şahsi hareket etmeniz, davanın sağlıklı yürütülmesi anlamında zayıf konuma düşersiniz.

 

Hollanda Karayollarında Bisiklet Kullanımı

Bisikletler (trafiğin zayıf kullanıcıları olarak) Hollanda Karayolları trafiğinde yasal olarak korunurlar. Trafik mevzuatında genelde trafiğin etkili kullanıcıları, yani motorlu araçlar kazadan sorumlu tutulurlar. Böylece ortaya çıkacak masrafları da ödemek zorunda kalırlar. Böyle bir durumda  sorumluluk ya da kazayı önlemek acaba mümkün müydü diye ispatlamak gerekmez.

 

Eğer bir bisiklet sürücüsü, bir arabanın sebep olduğu trafik kazasına maruz kalmışsa


Eğer bir motorlu araç umumi yolda bisiklete çarpmış ise, araba (arabanın sigorta şirketi) tamamen kazadan sorumlu tutulur. Ancak, aşağıdaki durumlarda farklılıklar sözkonusu olabilir:


  • Araba sürücüsü kazayı önleyemesinin mümkün olmadığını ispat ederse;
  • Eğer bisiklet sürücüsünün kendi suçu varsa.

 

Eğer bunlar ispat edilemiyorsa, o zaman arabanın sigorta şirketi yüzde yüz olarak suçlu olarak kabul edilir ve ortaya çıkan masrafları ödemek zorunda bırakılır.

 

Bisiklet sürücüsünün suçlu olması durumunda


Meydana gelen kazada (kırmızı lambadan geçme, akşamdan bisiklet lambaları yakmadan kullanma gibi…) durumlarda, eğer bisikletçi 14 yaşından büyük ise, o zaman araba % 50 suçlu olarak kabul edilir ve arabanın sigorta şirketi masrafları % 50 üzerinden ödemek zorunda kalır.

 

Bisiklet sürücüsü 14 yaşındak küçük ise 


Bu durumda arabanın sigorta şirketi masrafları yüzde yüz olarak karşılamak zorundadır. 14 yaşından küçük trafik kullanıcaları kazalarda kendileri suçlu olsa bile yasalar nezdinde korunarak; araba, motor vb.. araçların sebep olduğu kazalarda meydana gelen masrafları yüzde yüz olarak arabanın sigorta şirketi karşılamak zorundadır. 

 

Bize Ulaşmak Çok Kolay!


Bize her şekilde ulaşmak çok kolay. Biz ELFI & Randstad Kaza Avukatı www.kazaavukati.nl  kurumu olarak, kaza dosyanızı analiz eder ve hemen hukuk sürecini başlatırız.  Siz de sadece sağlığınızla ilgilirsiniz. Bizim hukuksal takip hizmetimiz ücretsizdir. Çünkü Hollanda yasalarına göre verdiğimiz hizmet masraflar sorumlu sigortadan talep edilmektedir. Böylece mağdur müşterinin kaza tazminatına hiç dokunulmaz. Hak edilen kaza tazminatı  sorumlu sigorta tarafından direkt olarak mağdur müşterinin hesabına yatırılır.