Domuz eti satmayan Türk marketi kapatılacak


  • Kayıt: 06.12.2017 18:36:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:04:24

Fransa’nın başkenti Paris’in kuzeydoğusunda bulunan  Grèves  Colombes’de bir Türk marketi, içki ve domuz eti satmadığından dolayı kapatılacak. 


Nanterre Mahkemesi alkol ve domuz eti satmadığı için kira kontratının iptaline ve marketin faaliyetine son vermesine hükmetti. Colombes Belediyesi’ne ait iş yerini kiralayan ve genel gıda maddeleri satan market, Belediye Başkanı Nicole Goueta tarafından “mahalledeki tüm kesimlere hitap etmediği” için eleştirilmiş,  iş yeri sahibinin suçlamalara itirazları sonrası konu mahkemeye taşınmıştı.


Mahkeme, yapılan araştırmalarda markette Kuran-ı Kerim ayetlerinin bulunduğu tablolar, İslam dünyası mutfağına dair kitap, ev  aletleri ve helal damgalı ürünlerin satıldığının tespit edildiğini, belediyenin, iş yeri ruhsatını “genel gıda” olarak verdiğinden alkol ve domuz eti satışı yapmayan iş yeri sahibinin kira sözleşmesine aykırı davrandığının belirlendiğini açıkladı. Mahkeme sözleşmenin iptaline ve market sahibinin gerekirse kolluk kuvveti kullanılarak binadan  çıkarılmasına karar verdi.


Market sahibi Süleyman Yalçın ise ”Ben iş yapıyorum, etrafıma bakıyorum ve gelen talebe göre satacağım ürünleri belirliyorum. Sözleşmemde „genel gıda” ibaresi var doğru, fakat bu tamamen yoruma açık bir durumdur” dedi. Ayrıca kendisine 4 bin Euro ceza verildiğini, avukatları ile görüşmelerinin devam ettiğini açıkladı.


Kaynak: www.leparisien.fr