Hollanda’dan Türkiye'deki Engellilere Elektrikli Sandalye


  • Kayıt: 11.01.2018 23:48:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:04:39

Hollanda Sivaslılar Platformu tarafından düzenlenen kampanya kapsamında, Hollanda’daki hayırseverlerin bağışlarıyla temin edilen bir TIR dolusu Elekrikli (Akülü) ve Manüel engelli sandalyesi, Türkiye'nin çeşitli şehirlerindeki ihtiyaç sahibi Engellilere dağıtılacak.

 

Hollanda Sivaslılar Platformu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hollanda Sivaslılar Platformu’nca, Hollanda’daki hayırseverlerce bağışlanan engelli araçları, Türkiye'ye gönderildi.



Hollanda Sivaslılar Platformu’nun bünyesinde, yardıma muhtaç kişilerin ihtiyaçlarını gidermek, onlara maddi ve manevi destek olmak düşüncesiyle tamamen gönüllüler tarafından 2009 yılında oluşturulan ‘’Gönül Elçileri’’ projesi kapsamında bugüne kadar yüzlerce ihtiyaç sahibi engelli’ye akülü araç, yüzlerce durumu iyi olmayan okul öğrencilerinin ihtiyaçları ve Asya’nın yanısıra Afrikanın çeşitli ülkelerinde Su kuyularının açılmasına ve Kurban kampanyalarına  maddi destek verildiği bildirildi..

 


Yardımlaşmaya, dayanışmaya ve tüm engelleri ortadan kaldırmaya vesile olmaya çalıştıklarını belirten Hollanda Sivaslılar Platformu sekreteri ve yardım projeleri sorumlusu Ömer Soner, ‘’ Ülkemizde milyonlarca engelli birey yaşamakta. Bu engelli bireylerin içinde yaklaşık 250 bini, kimi ekonomik 

 


nedenler yüzünden ihtiyaçlarına uygun bir tekerlekli sandalyeye sahip olamıyor. Onların en büyük umudu, bağışçılardan gelen yardımlar sayesinde kendilerine en uygun tekerlekli sandalyeye kavuşmak ve engelleri ortadan kaldırarak toplumda herkes kadar hak ettikleri yere sahip olmalarını istiyoruz. İşte bu nedenle, tekerlekli sandalye bağışı yaparak sadece sosyal sorumluluk görevimizi yerine getirmiş olmakla kalmıyor, aynı zamanda bu engelli bireylerin hem toplumsal hayata hem de çalışma hayatına katılmasında onlara çok önemli bir destek vermiş oluyoruz. Ayrıca, her zaman yanlarında olan Hollanda’daki yardımsever vatandaşlarımız ile yardımların temin edilmesinde emeği ve katkısı bulunan işadamlarına, sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerine, sürekli kendilerine maddi ve manevi desteğini esirğemeyen Engellilerle Dayanışma Platformu Başkanı Çetin Karabulut’a  teşekkür etti.’’

 


Engelli araçları, Hollanda Sivaslılar Platformu tarafından belirlenen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak iller sırasıyla şöyle: Sivas, Karaman, Konya, Nevşehir, Balıkesir, Samsun, Yozğat, İstanbul, Kırıkkale, Eskişehir, Gülşehir, Akdağmadeni, Edremit, Bandırma, Çarşamba, Cerikli, Yıldızeli ve Zara.