yurtdışındaki Türk derneklerine 40 milyon TL mali destek verdi!


  • Kayıt: 12.01.2018 19:49:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:04:40

2010 yılında kurulan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın eğitim,gençlik alanında Türk diasporasının geliştirilmesi ve siyasi katılıma dönük projeler için 2011 yılından bu yana 40 milyon Lira harcama yaptığı, en fazla mali desteğin ise Almanya’daki derneklere aktarıldığı ifade edildi.


Yurtdışı  Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nda yaklaşık 10 yıldır uzman olarak görev yapan Abdülkadir Doğanay yaptığı açıklamada kurumun 2010 yılında yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız  ve  çocuklarına yönelik çalışmalar yapmak üzere kurulduğunu belirterek; “Dünyanın her tarafındaki vatandaşlarımıza ulaşarak onlara yönelik çalışmalar yapıyoruz. Soydaş ve akraba topluluklarına dönük çalışmalarımız  unutmamak gerekir. Ortadoğu, Orta Asya’daki ülkelerle ve bu ülkelerde yaşayan soydaş ve akraba topluluklarıyla ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. AyrıcaTürkiye Cumhuriyeti dünyanın bir çok ülkesinden her yıl yaklaşık 5 bin öğrenciye ‘Türkiye Bursları’ adı altında lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde burslar verilerek eğitimlerine katkı sağlanmakta” dedi.


2011 yılından bu yana 40 milyon Lira harcadık


Güncel olarak hayata geçirilen projeler hakkında da bilgi veren Abdülkadir Doğanay konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Yurtdışında 6,5 milyon Türk nüfusu yaşıyor.Bugüne kadar vatandaşlarımızın yaşadığı coğrafyalarda insanlarımıza eğitim, gençlik alanında,Türk diasporasının geliştirilmesi, siyasi katılıma yönelik projeler için 2011 yılından bu yana 40 milyon Lira harcadık. Derneklerimize en fazla mali destek sağladığımız ülke Almanya. 2018 yılı çalışmalarına  Aralık ayı itibarıyla başladık. İlan edilecek programlarımızı  Ocak ayı sonu itibarıyla paylaşacağız. 2018 yılı itibarıyla Evliya Çelebi Mali Destek Programı’mız devam edecek .YTB olarak gençlerimize önem veriyoruz. Anavatan Türkiye ile bağların güçlendirilmesi ve gençlerimizin öz güvenlerinin kazandırılması, ülkelerini görebilmeleri çok önemli. Türk gencinin anavatanını görmesine, tarihi ve kültürel zenginlikleri yerinde tanımasını istiyoruz. Evliya Çelebi Gençlik köprüleri Mali Destek Programı en önemli programlarımızdan biri.

 

Derneğimiz  4 rotamızdan birini seçip, 20-30 arasında gencimizi geziye götürüyor. Olayı sadece gezi olarak görmemek gerekir. İçinde kültürel aktivitelerin ve eğitim seminerlerinin olması gerekiyor. Türk tarihi, Türk sanatı ve kültürü üzerine olan iki semineri zorunlu koşuyoruz. Başkanlık olarak rehber ücretini dahi karşılıyoruz.”


Kaynak: Muhabirce