Hollanda Türk Halk Oyunları Yarışması Rotterdam'da Yapılacak


  • Kayıt: 19.02.2018 17:53:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:04:56

Bu yıl 14’ncüsü düzenlenecek olan ‘Hollanda Halk Oyunları Yarışması, (14e Nederlandse Kampioenschappen Turks Volksdansen) 25 Şubat 2018′de Rotterdam Schouwburg Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilecek.


Yarışmanın organizatörü Altay Demirci Rotterdam İskender Restoran’da konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Altay Demirci şunları söyledi: “2004′ten itibaren, her yıl Aralık ayında, 10 yıl boyunca folklor yarışması organize ettik. Daha sonra organizasyonu bırakmak istedik ancak devam etmesi yönünde çok istekler aldık. 10 yıl Utrecht kentinde gerçekleştirdiğimiz organizasyon için Utrecht belediyesi gerekli desteği veremeyeceğini söyleyince bizde, Rotterdam’da devam ettirme kararı aldık. 2015, 2016 ve 2017 yıllarında Rotterdam’da düzenledik ve 14. yarışmayı 25 Şubat 2018′de Rotterdam Schouwburg Tiyatro Salonu’nda gerçekleştireceğiz. Yarışmaya Karadeniz yöresi oynayan Hollandalı gruplar da katılacak. Türkiye’nin değişik yörelerinden oyunların sergileneceği yarışmanın kriterleri büyük önem arz ediyor. Buna göre, performans, kıyafet, koreografi, müzikle uyumu dereceye gireceklerin belirlenmesinde önemli tercih sebebi olacak. Hollanda’nın değişik kentlerinin yanı sıra Brüksel ve Londra’dan da ekipler yarışmaya katılacak. 10 yarışmacı ekibin katılacağı müsabakaya Bosna Hersek konuk ekip olarak katılacak. Hollandalıların da folklor oynayacağı yarışmada çocuk folklor grubu da sahne alacak. Yarışmadan maksadımız, Türk folklorunu Hollanda’da tanıtmaktır.” dedi.


Hollanda Türk Halk Dansları Vakfı tarafından bu yıl 14’ncüsü düzenlenecek olan yarışmada, 5 kişilik jüri en iyi ekibi seçecek. Yarışma ve program ile ilgili daha geniş bilgi www.turksvolksdansen.nl sayfasından edinilebilir.