Yeneroğlu: “Belediyelerde göçmenlerin temsilinin güçlenmesi için Hollanda’daki yerel seçimlere katılım elzemdir.”


  • Kayıt: 19.03.2018 17:43:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:05:09

Yeneroğlu: “Belediyelerde göçmenlerin temsilinin güçlenmesi için Hollanda’daki yerel seçimlere katılım elzemdir.”

 

21 Mart’ta Hollanda’da gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde açıklama yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, ülkedeki Türkiye kökenli vatandaşlara oy kullanma çağrısında bulundu. “Hollanda’da yaşayan azınlık grupları ve Müslümanlar, hak ve menfaatlerini destekleyen siyasilerin güç kazanması için yerel seçimlere katılımda hassas davranmalılar. Bu noktada ülkedeki vatandaşlarımızı en önemli kazanımları olan yerel seçimlere katlım haklarını kullanmaya davet ediyorum.” diyen Yeneroğlu açıklamasında şunları kaydetti: 

 

“Hollanda göçmenlerin yerel seçimlere katılımını teşvik eden istisnai bir ülkedir. Zira yabancı ülke vatandaşları da yerel seçimlerde oy kullanabilmektir. Bu imkânı göz önünde bulundurduğumuzda 21 Mart’ta yapılacak yerel seçimler ülkedeki göçmenler için önemli bir fırsattır. Şehirle aidiyet geliştirmek, şehrin geleceğine ortak olmak ve yerel sorunlara kayıtsız kalmamak için seçimlere katılım elzemdir.

 

Yerel boyuttaki kültür, eğitim ve ulaşım gibi alanlarda hizmetlerin yürütülmesinde yerel yönetimler ana kurumlardır. Çok kültürlü bir şehirde bu hizmetlerin eşit ve adil olarak yürütülmesi şehirleri daha huzurlu kılacak, sosyal adaletsizlikleri azaltacaktır. Bunu sağlayacak olan unsurların başında özellikle o şehirde yaşayan göçmenlerin yerel seçimlere katılımı geliyor. Siyasi iradenin sandığa yansımasıyla göçmenlerin Belediye Meclis Üyesi veya Belediye Başkanı olarak görev almaları toplumu zenginleştirecektir.

 

Seçim kampanyası sürecinde aşırı sağcı Özgürlük Partisi temsilcilerinin ‘camilerin kapatılması’ veya ‘Ulu Cami’nin yakılıp yıkılması’ gibi söylemleri gündeme getirmesi, bu yapıyla sandıkta mücadelenin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Bu bağlamda ülkede yaşayan başta Türkiye kökenli seçmenler olmak üzere tüm azınlıkların sandığa giderek oylarını kullanmaları, hak ve menfaatlerini destekleyen adayların güç kazanması açısından mühimdir. Sosyal uyumun temel unsurlarından biri de siyasi temsiliyettir. Azınlıkların toplumsal varlıkları, yaşadıkları sorunlar ve talepleri; siyasetçiler tarafından siyasete gösterdikleri ilgi ve seçimlere katılımları oranında ciddiye alınmaktadır.

 

Toplumsal ve siyasi yaşamda daha fazla varlık göstermek ve söz sahibi olmak adına Türkiye kökenli vatandaşlarımızı ve tüm Müslüman seçmenleri oylarını kullanmaya davet ediyorum. Böylelikle şehrin geleceğini şekillendirmeye katkı sağlayacaklar.”