Ayşegül Kılıç; Kadınlarımızın belediyemizde sesi olmaya hazırım


  • Kayıt: 20.03.2018 08:01:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:05:09

Ayşegül Kılıç; Kadınlarımızın belediyemizde sesi olmaya hazırım

 

Röportaj: Ebubekir Turgut

 

Ayşegül Kılıç Kimdir?

 

Bendeniz Aysegul Kiliç, DENK partisi adına Amsterdam merkez belediyesi için ikinci sıradan adayım.  Amsterdam’da doğup büyüdüm, Siyasal bilimler mezunuyum ve halı hazırda MPlus partisinin  başkanıyım. Kökenim hem Türk hem Hollandalı, çünkü annem Hollandalı babam Türk. 

 

Geçmişte birçok farklı sektörde hizmet verdim ve bu iş ve sosyal tecrübelerin beni zenginleştirdiği kanaatındayım.

 

Neden başka bir parti değilde Denk Partisi’ni  tercih ettiniz?

 

Yerel çapta Mplus partisi nasıl ki bugüne dek sesleri duyulmayanların sesi olduysa, DENK partisi de benim nazarımda aynıdır. Mplus ve DENK'in aralarında ki fark sadece hangi çapta çalıştıkları idi. Şöyle ki DENK ülke çapında Mplus ise yerel çapta çalışmalar yapıyorlardı.

 

Henüz DENK kurulmadan önce biz Mplus olarak sayın Tunahan Kuzu ve sayın Selçuk Öztürk ile birlikte çalışmanın ilk sürecine girmiştik ve bu ittifak'ın ne şekilde olabileceğine dair fikir alışverişinde bulunuyorduk. 

 

Birlikten güç doğar düşüncesinden yola çıkarak gitgide daha sık birlikte çalışmaya başladık. Bunun sonucunda 2017 genel seçimlerinde DENK adına 8inci sıradan ve 2018 yerel seçimlerinde ise DENK adına 2nci sıradan aday olarak listeye girebildim.

 

 

Tıpkı Mplus gibi şu ana dek sesi duyulmayan, sözü dinlenilmeyen ve hatta es geçilen insanların sesi olması etkiledi.

 

DENK’in hangi yönü sizi etkiledi?

 

Tıpkı Mplus gibi şu ana dek sesi duyulmayan, sözü dinlenilmeyen ve hatta es geçilen insanların sesi olması etkiledi. Bizim hali hazırda kurulu olan düzenin içinde yeni bir ses yeni bir nefes olduğumuza inanıyorum ve bizim bu duruşumuz insanların dikkatini çekti. 

 

Amsterdam halkının ne gibi sorunları var? 

 

Amsterdamlıların farklı farklı sorunları var. En gündelik sorunlardan olan park ve park ücretlerinden tutun, iş sahasında ayrımcılık, sağlık hizmetlerinde olan sorunlar ve fahiş fiyatların altında ev bulamamaya kadar uzanıyor.

 

Amsterdamlı hemşehrilerimiz için daha yaşanabilir bir şehir sunmak istiyoruz. En önemli sorunlarımızdan birkaçı olan yüksek kiralar, yüksek park ücretleri ve fakirlik sorunlarını ele almayı hedefliyoruz

 

 Denk Partisi Göçmenler  partisi diye bilirmiyiz?

 

Kesinlikle hayır. Partimizin kurucuları yabancı kökenli Hollandalılar tarafından oluşuyor ama bizim partimizin kapısı herkese açık. Tüm Hollandalılar (Tüm Amsterdamlılar) için varız. Sadece parmak bastığımız nokta şu ana kadar sesleri dinlenmemiş, adeta yok sayılmış insanlarımızın da en az diğer insanlar kadar aynı haklara sahip oldukları gerçeği. 

 

Amsterdam’a nasıl bir hizmet yapmayı düşünüyorsunuz?

 

Annemin Hollandalı, babamın Türk olması hasebiyle her iki milletin de sesi ve yüreği olabileceğime inanıyorum.

 

Malesef toplumumuzda kadınlarımız erkeklere oranla daha az aktifler, daha az görünür durumdalar. Kadınlarımızın daha aktif şekilde katkıda bulunmaları hem kendi pozisyonları hemde eğittikleri ve yetiştirdikleri nesiller adına önem arz ediyor. Bu sebepten kadınlarımızın belediyemizde sesi olmaya hazırım.

 

Vatandaşlarımızla bire bir yakın temasta kalıp bu hedeflerimizi gerçekleştirmek istiyorum ve bunu yapabilmek için ise toplumda aktif olan vakıf ve kurumlarla bağlantıda olmak istiyorum.

 

 

 Son yapılan seçimlerde Denk Partisi Amsterdam’da büyük başarı sağladı. Aynı başarıyı tekrar sağlaya bilecekmisiniz?

 

Insanların oylarını kullanıp kullanmayacaklarına tabi ki karışamayız. Bizim yaptığımız insanlara oy kullanmanın önem ve ehemmiyetini arz etmek, kendimizi en düzgün en iyi şekilde tanıtmak ve bu yoldan insanları oy kullanmaya teşvik etmek. Geçtiğimiz genel seçimlerde ki herkes tekrar oylarını yine kullanırlarsa ve pasaportu olmayan vatandaş sayısını da hesaplarsak güzel bir sonuç elde edeceğimize inanıyorum. 

 

Oyunuzu kime vereceğinizi iyi düşünün. Sizi temsil eden bir partiye verin oyunuzu

 

Son olarak eklemek istediğiniz bir husus varmı?

 

Burdan herkese oy haklarını kullanmaları için çağrıda bulunmak istiyorum. Herkesin oyu önemli. Sizin vatandaş olarak bu şekilde şehrinizi önümüzdeki 4 yıl boyunca kimin nasıl yöneteceğine dair bir etkiniz olacak. 

 

Oyunu kullanırken de bilinçli bir şekilde kullanmanızı rica ediyorum. Oyunuzu kime vereceğinizi iyi düşünün. Sizi temsil eden bir partiye verin oyunuzu, sizin haklarınızı savunan bir partiye. Ve şu anda bunu yapan sadece DENK. Oyunuzu kullanın ve oturduğunuz şehirde kim söz sahibi, kim hak sahibi olacak, siz karar verin.