Avrupalı Türklere hukuki destek


  • Kayıt: 20.03.2018 08:03:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:05:09

Avrupalı Türklere hukuki destek

 

 

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Avrupa’daki saldırılara maruz kalan Türklere destek olacak 500 avukata eğitim verildiğini söyledi.

 

 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavusoğlu, Almanya’da cami ve Türk derneklerine düzenlenen saldırıların yeni bir eylem şekli olduğunu belirtti ve Türk vatandaşlarının yalnız olmadığını söyledi. Çavuşoğlu, mağdur Türklerin hukuki yollara başvurmalarında destek olacak 500 avukata eğitim verildiğini açıkladı.


Saldırılar karsısında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun gerekli tüm girişimleri yaptığını söyleyen Hakan Çavuşoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukların da ayrı bir çalışma yürüttüğünü kaydetti. Yurtdışındaki yeni neslin Türkçe konuşmakla ilgili sorunları bulunduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, bunun için STK’lar ile çift dilli anaokulları açılması yönünde çalışma yaptıklarını da aktardı.


AŞAĞILIK BİR OLAY
Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de Almanya’daki camilere yönelik saldırılara ilişkin saldırıların kimler tarafından ve hangi ibadethanelere yönelik olursa olsun kınanması gerektiğini belirtti. Seibert, “Saldırıların kilise, sinagog, cami ya da bir mabede düzenlenmis olmaları bizim için fark etmez. Böyle bir saldırı hiçbir zaman haklı gösterilemez ve aşağılık bir olaydır. Suçlular tespit edilmeli ve cezalandırılmalıdır” dedi.


Sabah.de