Karamanlılar, Lise Öğrencilerine Kucak Açtı

Karaman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Muğla Yatağan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 22 kız öğrenci ile 6-26 Nisan tarihleri arasında hasta bakımı uygulamaları projesi kapsamında Rotterdam’da çalışmalar yaptılar.


  • Kayıt: 17.04.2014 14:31:00 Güncelleme: 17.04.2014 14:31:00

Karaman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Muğla Yatağan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 22 kız öğrenci ile 6-26 Nisan tarihleri arasında hasta bakımı uygulamaları projesi kapsamında Rotterdam’da çalışmalar yaptılar.

 

Batı Avrupa Türk İslam Merkezi Federasyonu binasında, Biz Biz Karaman Vakfı tarafından ağırlanan öğrencilere çiğ köfte ikram edildi.
Hollandalı Karamanlılar’ın 50. Yılı konulu sinevizyon gösterisinden sonra hoş geldiniz konuşması yapan Biz Bize Karaman Vakfı Başkanı Fehmi Uzun biz sosyal-kültürel-yardım-sanatsal-eğitim ve sportif faaliyetler yapmak amacıyla oluşturulmuş bir vakıfız. Tüzüğümüzdeki ana amacımız Hollanda da ikamet eden Karamanlılara hizmet etmek. Biliyorsunuz Hollanda 50 binden fazla Karamanlı hemşerimiz ikamet etmekte. Onların bir tırnağı kırılsa bizim yüreğimiz yanar” dedi.

 

Fehmi Uzun konuşmasına öğrencilerle soru cevap sistemiyle devam etti. Hollanda denince aklınıza ne gelir diye sorduğunda çoğunluk laleler, yel değirmenleri, inekler, gemiler diye cevap verdi. Uzunu’da tesbitleriniz doğru ama unutmayın başta çalışkan bir toplum gelir. Gece saat 04:00 kalkın sokaklarda işe giden insanlar görürsünüz. Ayrıca birbirlerinin haklarına hoşgörülü ve saygılıdırlar. Kitap okumayı çok severler otobüste, parklarda bahçelerde insanların kitap okuduğunu görürsünüz. Bütün dünya ülkeleriyle ticari ilişkileri vardır ve onlara mal satarlar” diye açıklamlarda bulundu.
Batı Avrupa Türk İslam Merkezi Federasyonun Genel Başkanı Uğur Arısoy ise Avrupa Birliği projesiyle Hollanda’ya gelen ekibe kıs bir brifing verdi. Arısoy özellikle Türkçe dili ve burda yetişen yeni nesilin Avrupa’da özbenliğini yitirmemeleri için mücadele ettiklerini belirtti. “Artık bizler gidici değil burada kalıcıyız. Örf, adet ve ananelerimizle içinde yaşadığımız Hollanda toplumundan artı değerlerimiz var. Bunları korumalıyız. Geçende Rotterdam metrosunda karşılaştığım orta yaşlı bir Hollandalı iyi ki siz Türkler Hollanda’da yaşıyorsunuz dedi. Tabii ben şaşırarak sebebini sorduğumda. Sizin gençler yaşlı birini görünce hemen kalkıp yer veriyorlar deyince bende belki 15-20 yıl sonra bizde sizin gibi oluruz dedim. Değerli öğrenciler Türkiye’den araştırmalar yapmak için buralara gelmişsiniz. Aman sizi siz olun okuyup Türkiye’mize sahip çıkın, özdeğerlerimize sahip çıkın” diye tavsiyelerde bulundu.
Karaman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Serkan Demirtaş; “ İngilizce öğretmeni Semiha Algın, Meslek Dersleri Öğretmeni Hamit Sarı ile ve Muğla Yatağan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdüriyesi Türkan Koca’nın refakatında 22 kişilik Avrupa Birliği destekli proje kaynaklı hemşirelik alan öğrencilerin Avrupadaki uygulamları yakından görme imkanı sağlanmıştır. Burada bizlere göstermiş olduğunuz yakın ilgiden dolayı sizlere teşekkür ederim” dedi.

 

Konuşmalardan sonra Biz Bize Karaman Vakfı’nin misafir olan öğrenciler çiğ köfte yiyip, Anadolu Müzik Grubunu buram buram Türkiye kokan ezgilerini dinleyerek özlem giderdiler.

 

 

 

Mustafa Toga / ROTTERDAM