İnternet bankacılığı dolandırıcılığı arttı


  • Kayıt: 14.04.2018 22:07:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:05:21

İnternet bankacılığı dolandırıcılığı arttı


HollandaBankalar Birliği(NVB), buyılın ilkyarısında internet bankacılığı dolandırıcılığının geçenyılın ikinciyarısı ile karşılaştırıldığında yüzde 14 oranında arttığını açıkladı.

 

Hollanda Bankalar Birliği (NVB) tarafından yapılan açıklamada, 6200 internet bankacılığı dolandırıcılığı vakalarında uğranılan zararın 27,3 milyon Euro olduğu bildirildi. NVB, her dolandırıcılık vakasında ortalama 4.400 Euro zarara uğranıldığını ve 2011 yılında uğranılan toplam zararın 35 milyon Euro olduğunukaydetti.

 

Yılın ilk yarısında meydana gelen dolandırıcılığın daha çok kötü amaçlı yazılım olarak bilinen ‘malware’ yazılımının bilgisayarlara fark edilmeden yüklenerek bankacılıkbilgilerinin çalınması yoluyla gerçekleştirildi. Banka kartlarını kopyalayarak yapılan dolandırıcılıkta ise belli bir düşüş gözlendi.

 

NVB, hesap sahiplerinin dikkatsizlik veya ihmal karlık gibi kendi kusurlarından kaynaklanmayan internet dolandırıcılığı mağdurluğu durumlarında uğradıkları zararın genelde telafi edildiğini söyledi. NVB, internet üzerinden yapılan bankacılık işlemlerinin toplam yıllık cirosunun 3,2 trilyon Euro olduğunu ve dolandırıcılık yoluyla uğranılan 35 milyon Euro’luk zararla karşılaştırıldığında internet bankacılığının hayatımızda yer almaya devam edeceğini ifade etti.