Fransa: Suç işleyen yabancılar sınır dışı edilsin


  • Kayıt: 19.04.2018 20:39:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:05:23

Fransa: Suç işleyen yabancılar sınır dışı edilsin

 

Fransa’da ana muhalefet partisi Cumhuriyetçiler, göçmenlerle ilgili 18 maddelik paket yayınladı. Suç işleyen yabancıların da sınır dışı edilmesini isteyen muhalefet, evlilik yoluyla vize almak isteyenlere de 3 yıl evli kalma şartının getirilmesini istiyor.


Fransa’da hükümetin hazırladığı “Kontrollü Göç ve Etkili Sığınma Hakkı Yasası’nın Ulusal Meclis’te görüşülmesine başlandı. Tartışmalı geçen oturumda ana muhalefet partisi Cumhuriyetçiler (LR) Genel Başkanı Laurent Wauquiez, 18 maddelik reform paket açıkladı. Açıkladığı paketin ‘Fransa’da göç sözleşmesi’ değil ‘göçün nasıl engelleneceği ile ilgili sözleşme’ olduğunu kaydeden Laurent Wauquiez, ülkenin göç politikasını yeniden kontrol altına almasını sağlayacağını aktardı. Son kararı halkın vermesi de isteyen ana muhalefet lideri, maddelerin referandum düzenlenerek halkın oyuna sunulmasını istedi.


Aile birleşimi vizesi için en az 3 yıl evli kalma şartı


Perspektif.eu’da yer alan haberde, ülkedeki yabancılar ve mültecileri hedef alan sert maddelerin yer aldığı pakette, her yıl ülkeye gelecek göçmen sayısına kota konulması, bu sayının da mecliste yapılacak oylama ile belirlenmesi isteniyor.


Ana muhalefet partisi açıkladığı paket ile, ülkeye girişleri zorlaştırırken sınır dışı kararlarının ise daha kolay alınmasını öngörüyor. Aile birleşimi yoluyla alınan vizelerin şartlarının ağırlaştırıldığı raporda, bu yönde yapılacak başvurular öncesi çiftlerin 18 ay ya da 3 yıl evli kalmaları şarta bağlanıyor.


Diğer bir maddede ise ülkeye kaçak yollardan girenlerle ilgili. Pakette, bu kişilere ilk ilticaya başvuranlar hariç olmak kaydıyla ömür boyu giriş yasağı getiriliyor. İltica başvuruları reddedilenlerin de yine hemen sınır dışı edilmesinin önü açılıyor.


‘Suç işleyen yabancılar sınır dışı edilsin’


LR Lideri Laurent Wauquiez, ülkedeki yasal oturum hakkına sahip yabancılarla ilgili yasaların da daha da sertleştirilmesini talep ediyor. Buna göre ülkede suça bulaşan yabancıların sınır dışı edilmesinin önünün açılması isteniyor. Diğer bir maddede ise yabancılar ile ilgili yeni bir suç tanımlaması getiriliyor.


Buna göre bir yabancının  ‘Fransa’ya yönelik nefret suçu’ işlemesi sınır dışı edilmesi için yeterli olacak. Aynı suçu işleyen bir kişinin yine ülkeye girişine de izin verilmeyecek.


Öte yandan ama muhalefet lider Wauquiez,  iktidara gelmeleri halinde ülkede kaçak kalan 300 bine yakan göçmenin de sınır dışı edilmesi için çalışma başlatacaklarını açıkladı.


Kaynak: Perspektif.eu