23 Nisan Çocuk Bayramı Rotterdam'da Kutlandı

Stichting “Het Succes” Cumartesi okulu olarak ilk okul ve orta eğitim öğrencilerine destek amaçlı ders veren Başarı Vakfı’nın 23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlamları 500 velinin katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşti.


  • Kayıt: 21.04.2014 23:09:00 Güncelleme: 23.04.2014 10:44:00

Stichting “Het Succes” Cumartesi okulu olarak ilk okul ve orta eğitim öğrencilerine destek amaçlı ders veren Başarı Vakfı’nın 23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlamları 500 velinin katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

 

Rotterdam’da destek amaçlı ders veren “Barış Vakfı”nın organize ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamları Türk, Hollandalı, Faslı, Iraklı, Afrikalı ve Yunanlı velilerin katılımıyla çok kültürlü olarak kutlandı.
Türk bayrakları, flamalar ve balonlarla süslenen konferans salonunda program İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

 

 

Başarı Vakfı Başkanı Musa Bayram yaptığı açılış konuşmasında, Buğün burada 23 Nisan Çocuk Bayramını tüm velilerimizle birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 23 Nisan uluslar arası platforumda dünya çocuk bayramıdır. Bu bayram bizlerin olduğu kadar Faslı, Yunanlı, Hollandalı çocukların da bayramı. Tüm velillerimizin hatta komşularının da buraya gelip şenliğe katılmaları çok sevindirici. Organizasyona emeği geçen başta Dr. Funda Başdoğan, Mustafa Tümer, Ramazan Karagöz ve Elvan Kara’nın yanı sıra öğretmenlerimize, velilerimize tüm öğrencilerimize teşekkür ederim. Önümüzdeki yıl daha geniş kapsamlı ve katılımla kutlamaya çalışacağız, dedi.

 

 

Sunuculuğunu Sevval ve Yusuf isimli çocukların yaptığı kutlamlarda ilk önce sahneye 4. Sınıf öğrencileri çıkıp kısa bir tiyatro gösterisi sundular. Daha sonra 5. Sınıftan Lara “Atatürk Çocuk Olmuş” adlı şiiri okudu. Şiir okunurken salonu dolduran misafirler topluca eşlik ettiler. Programın ilerleyen saatlerinde yine çocuklardan oluşan saz ekibi, müzik grubu, Kardeniz Kolbastı ekibi, Kızılırmak Folklar grubu sahne aldılar. Programdan sonra tüm ilk öğretimde okuyan öğrencilere Başarı Vakfı tarafından birer hediye paketi verildi

 

 

Hem organizasyon başkanı hem de öğrenci velisi olan Dr. Funda Başdoğan; Başarı Vakfı olarak ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı” kutlamlarına her ulustan velinin iştirak etmesinden çok mutlu olduklarını belirtti. Başdoğan; “Bu okulda sadece 80 öğrenciye ders verilmiyor. Buna ek olarak saz, folklor, bilgisayar kursları da organize ediliyor. Ayrıca 16 çocuğumuz Türkçe Anadili dersi alıyor. 17 kişilik Türk, Faslı, Irak kökenli öğretmen ve stajer öğretmenlerden oluşan kadromuzla hizmet veriyoruz. Derslere ilaveten bu tür aktiviteler de organize ediyoruz. Çocukların ve toplumların barış ve hoşgörü içinde yaşamalarını amaçlayan çalışmalar yapıyoruz. Çocuklarımıza kendi öz kültürlerimizi tanıtırken, diğer ulusların çocuklarına da `Çocuk Şenliğini` yaşattırmaya çalışıyoruz” dedi.
Programdan sonra saz ekibinin eşliğinde halaylar çekildi, velilerin hazırlamış olduğu bir birinden lezzetli yemekler yendi.

 

 

 

Mustafa Toga / ROTTERDAM