“AK Parti olarak milletimize hizmette sınırları kaldırdık.”


  • Kayıt: 21.05.2018 19:52:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:05:37

Yeneroğlu: “AK Parti olarak milletimize hizmette sınırları kaldırdık.”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna’da Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza birçok müjde verdi. AK Parti İstanbul Milletvekili ve Yurt Dışı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Yeneroğlu, “Yurt dışındaki vatandaşlarımız ülkemizin ve milletimizin ayrılmaz bir parçası olarak Türkiye’deki seçimlerde sözünü söyleyecek ve bu ülkenin kaderinde pay sahibi olacaktır.” dedi. Yeneroğlu şunları kaydetti:

 

“Sayın Cumhurbaşkanımız hükûmet olarak gerçekleştirdiğimiz değişimlerin yurt dışındaki vatandaşlarımıza sunduğumuz himetlere de yansıdığını ve bu bağlamda uygulamaya geçirilen politika ve projelerden bahsetmişlerdir.  

 

Milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirirken yeni çalışmalarımızı da paylaşmanın gururunu taşıyoruz. AK Parti olarak 1 Kasım seçimlerinde vadettiğimiz hususların dışında birçok reform gerçekleştirdik ve çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Dövizle askerliğin düşürülmesi, boşanma kararlarının doğrudan tanınması ve mavi kartın bankacılık işlemlerinde geçerli olması gibi hususlarda kanuni düzenlemeleri yaptık. Ana dilimiz Türkçe’nin öğrenilmesi, eğitim ve kültür programlarının geliştirilmesi için birçok adım attık. Eğitim ataşelerimizin, öğretmenlerimizin sayısını artırdık. Hafta Sonu Okulları programlarına daha çok destek sağladık. Binlerce gencimizin tarihi ve kültürü ile buluşması için Türkiye programları gerçekleştirdik. Yurt dışından gelen 4 bin gencimiz Türkiye’deki üniversitelerde ücretsiz eğitim almakta. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği üzere emeklilerin yarı zamanlı çalışması gibi birkaç hususla ilgili çalışmayı da başlatık.

 

Türk diasporası, ülkemizin ve milletimizin ayrılmaz bir parçası olarak Türkiye’deki seçimlerde sözünü söyleyecek ve bu ülkenin kaderinde pay sahibi olacaktır. Seçim sandığını dünyanın altmıştan fazla ülkesine götürerek yurt dışındaki vatandaşlarımızın bu hakkının ifası da AK Parti hükûmetlerine nasip olmuştur.

 

Yeni bir seçim arefesinde yine projelerle milletimizin karşısındayız. Sayın Cumhurbaşkanımız Saraybosna’da bu müjdelerin bir kısmını paylaştı. Türk diasporasına sunulan kamu hizmetlerinin etkin ve verimli yürütülmesi için en üst düzeyde koordinasyon kurulu oluşturulması, TBMM’de daimi bir ihtisas komisyonu kurulması, ülkemizdeki üniversitelerimizde yurt dışındaki gençlerimize yönelik kontenjanların iki katına çıkarılması, ana dil, eğitim ve kültür programlarının çok güçlü biçimde yaygınlaştırılması bunlardan bazıları. Bu yapısal reformlarla yurt dışındaki vatandaşlarımızın meseleleri hükûmetimizin ve Meclisimizin daima öncelikli gündem maddesi olacaktır.

 

Başta batı ülkeleri olmak üzere yükselen İslam karşıtlığı ve ayrımcılık insanlarımızın günlük yaşamlarını tehdit eder hâle gelmiştir. Vatandaşlarımızın haklarını korumak için gereken her adımı atacağımızı Sayın Cumhurbaşkanımız en üst düzeyde beyan etmiş ve milletimizin bütün olarak davranmasını, birlik içinde meselelerini takip etmesini arzu ettiğini ifade etmiştir.

 

Milletimizin her bir ferdi nerede olursa olsun Türkiye’nin koruması altındadır ve devletimizin sunduğu hizmetler onlara ulaşacaktır.”