Hollanda'da AP Seçimlerine Doğru

Türk kökenli adaylar, Türk toplumuna seçimlerde

 oylarını kullanmaları çağrısı yaptı.


  • Kayıt: 24.04.2014 12:52:00 Güncelleme: 24.04.2014 12:52:00

Türk kökenli adaylar, Türk toplumuna seçimlerde

 oylarını kullanmaları çağrısı yaptı.

 

Hollanda'da Avrupa Parlamentosu (Ap) seçimleri için yarışan Türk kökenli adaylar, bu ülkede 22 Mayıs'ta yapılacak seçimin oldukça önemli olduğunu belirterek, Türk toplumuna aktif bir şekilde oylarını kullanmaları çağrısı yaptı.

 

Hollanda Türk Federasyonu'nun düzenlediği bilgilendirme toplantısına katılan iktidar ortağı İşçi Partisi (PvdA) adayı Adnan Tekin, Demokratlar 66 (D66) partisi adayı Ali Osman Biçen, Yeşil Sol (GL) adayı Güliz Tomruk Kişi ve Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA) adayları Kaya Turan Koçak ile Alaattin Erdal, Ab üyesi ülkelere yönelik birçok kararın Brüksel'den alındığına dikkati çekti.

 

Avrupa'da son yıllarda artan ırkçılık ve İslamofobi'nin göçmenler ve Müslümanları olumsuz etkilediğine vurgu yapan Türk kökenli siyasetçiler, anketlere göre oy oranları arttığı belirtilen aşırı sağı durdurmanın yolunun, sandık başına giderek oy kullanmaktan geçtiğini ifade etti.

 

Her bir adayın seçilmesi için ortalama 20 bin tercihli oyun yetebileceğine değinen siyasetçiler, Hollanda'da sayıları 180 bine yaklaşan Türk kökenli seçmenlerin etkili bir şekilde oy kullanmaları durumunda birçok ismin rahatlıkla Brüksel'de görev yapabileceğini dile getirdi.

 

 

 

 

Vatandaşların sorularını da cevaplandıran adaylar, partilerinin prensipte Türkiye'nin Ab sürecini desteklediğini kaydetti.

 

Yıllar önce işçi olarak Avrupa gelen Türklerin, artık bulundukları ülkelerin ayrılmaz bir parçası haline geldiğini kaydeden Hollanda Türk Federasyonu Başkanı Murat Gedik ise seçimlerde oy kullanmanın temel vatandaşlık görevleri arasında yer aldığını söyledi.

 

Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan her siyasetçiye kapılarının açık olduğunu ifade eden Gedik, "Sorunlarımızın çözümü ve yaşadığımız ülkeye daha fazla katkı için siyasette de aktif olmamız lazım" diye konuştu.

 

 

Mustafa Toga / Rotterdam