Yurt dışından emekli olanlar Türkiye’de çalışabilecek


  • Kayıt: 24.05.2018 14:16:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:05:37

Yurt dışından emekli olanlar Türkiye’de çalışabilecek

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çalışma ziyareti vesilesiyle bulunduğu Bosna Hersek’te Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) Saraybosna’da düzenlediği 6. Genel Kurul Toplantısı’na katıldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaşadığınız ülkelerin vatandaşlığını mutlaka alın. “Almam” demeyin, alın. Veriyorlarsa alın. Çifte vatandaşlığa izin veren ülkelerde zaten bir sorun yok. Bu konuda farklı uygulaması olan ülkeler için mavi kart başta olmak üzere, Türkiye’deki haklarınızı hiçbir kayıp olmadan kullanabileceğiniz formüller geliştirdik” diye konuştu.

Erdoğan, yurt dışında yaşayan vatandaşlara pek çok alanda hizmet verdiklerini belirterek yapılacak yeni hizmetler konusunda şunları söyledi: “Yurt dışındaki çocuklarımızın ana dilimiz Türkçeyi öğrenmeleri için proje desteklerimizi çeşitlendiriyoruz. Bu kapsamda hafta sonu okulları ile çocuklarımızın ana dilleri Türkçeyi ve kültürümüzü öğrenmelerini teşvik edeceğiz. Diasporadaki gençlerimize ayrılan üniversitelerdeki kontenjanları iki katına çıkartıyoruz. Bir başka önemli çalışmamız, yurt dışındaki vatandaşlarımıza yönelik kamu hizmetlerini basitleştirmeye yönelik atacağımız adımlardır. Boşanma kararlarının başka bir yere ihtiyaç kalmaksızın başkonsolosluklarımızca yapılacak işlemle tanınması konusunda başvurular alınmaya başlandı. Türkiye’de tekrar dava açıp yıllarca bekleme ve binlerce avro ödeme dönemi artık geride kaldı.”


Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışından emekli olan vatandaşların Türkiye’de yarı zamanlı çalışabilmeleri konusunda, seçimlerin hemen ardından beklenen adımların atılmaya başlanacağını söyleyerek, “Gördüğünüz gibi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanıyla, bakanlıkları, büyükelçilikleriyle, konsolosluklarıyla, tüm kurumlarıyla sizin yanınızdadır. Dünyanın neresinde bir vatandaşımızın başı dara düşse, tüm imkânlarımızla orada olmak bizim boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu.


Kaynak: www.tccb.gov.tr