Almanya'da Başörtülü Kadına Irkçı Saldırı


  • Kayıt: 12.06.2018 22:05:00 Güncelleme: 12.06.2018 22:05:00

Almanya'da Başörtülü Kadına Irkçı Saldırı

 

Almanya’da Kuzey-Ren Vestfalya Seçmen İnisiyatifi’nin (WIN) başörtülü komite üyesine ırkçı bir saldırı gerçekleşti.

Dün  öğlen saatlerinde Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde Kuzey-Ren Vestfalya Seçmen İnisiyatifi’nin (WIN) Engelliler Konseyi üyesi Ayşe Binek, grup toplantısına giderken belediye binasının önünde bir kişi tarafından saldırıya uğradı. Saldırgan ırkçı sloganlar eşliğinde Binek’i yumruklayarak tekme attı. Olay yerinde bulunan bir vatandaşın araya girmesiyle engellenen saldırgan polise teslim edildi. Ayşe Binek olay sonrasında tedavi amacıyla hastaneye kaldırıldı.


WIN’den Açıklama:


Gelsenkirchen şehrinde aktif faaliyet gösteren Kuzey-Ren Vestfalya Seçmen İnisiyatifi Facebook sayfasında yaptığı açıklamada Ayşe Binek’e yapılan saldırı karşısındaki şaşkınlığını dile getirirken olayı kınadı. WIN tarafından “korkakça” olarak nitelendirilen saldırının şahitlerin ifadelerine göre ırkçı saiklerle yapıldığı belirtiliyor.

 

Almanya’da Başörtülülere Karşı Artan Saldırılar

 

Son zamanlarda Almanya’da özellikle başörtülülere yönelik saldırılar gündemde. En son Osnabrück şehrinde 11 yaşındaki bir kız çocuğuna saldırı yine sokak ortasında gerçekleşmişti. Ardından Steinfurt taraflarında yaşayan 14 yaşındaki Suriyeli bir genç kız iki saldırgan tarafından Müslüman olup olmadığı sorulduktan sonra tekmelenerek saldırıya uğramıştı. Gelsenkirchen’de dün meydana gelen ırkçı saldırıda olduğu gibi Steinfurt’ta da genç kız çevredekilerin yardımıyla saldırganın elinden kurtulmuştu. (hç)