Macron'dan AB Ülkelerine "Yaptırım" Çağrısı


  • Kayıt: 23.06.2018 23:44:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:05:51

Macron'dan AB Ülkelerine "Yaptırım" Çağrısı


Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sığınmacı kabul etmek istemeyen Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ekonomik yaptırım uygulanması çağrısı yaptı.

 

keler olmamalı." dedi.


Halihazırda Avrupa'nın sığınmacı krizi değil, siyasi bir kriz yaşadığına dikkati çeken Macron, Fransa'nın sadece iltica hakkına sahip sığınmacıları kabul edeceğini kaydetti.


Sanchez de Macron'un 26 Temmuz'da Madrid'i ziyaret edeceğini ve ziyaret sırasında bu konuları bir kez daha görüşme fırsatları olacağını söyledi.


Macron'un AB'de reform yapılması gerektiği yönündeki ifadelerini değinen Sanchez, "İspanya ve Fransa aynı çizgide. Macron ile aynı siyasi iradeye sahibiz. Daha güçlü bir Avrupa istiyoruz. Dünyadaki sorunlara çözüm bulan bir Avrupa istiyoruz." dedi. Sanchez, Avrupa'nın yaşadığı sorunları birlik içinde çözmesi gerektiğine inancını dile getirdi.


Sanchez, "İspanya'nın yeni hükümeti, Fransa ile Almanya arasında varılan Mesberg Anlaşması'nı destekliyor." dedi.


AB olarak bir bütçeye sahip olmaları gerektiğini kaydeden Sanchez, Macron'un bu konuda İspanya'nın desteğine güvenebileceğinin altını çizdi.


Sanchez, ülkesinin AB için alınacak önemli kararlarda yer almak istediğini ifade etti.


Aquarius olayında Fransız hükümetinin gösterdiği desteğe teşekkür eden Sanchez, "Sığınmacı meselesinin dayanışma, sorumluluk ve insan haklarına saygı çerçevesinde ele alınması gerekiyor." dedi.


Sanchez, sığınmacı konusunda transit ülkeler ve sığınmacıların geldiği ülkeler arasında iş birliğinin artırılması gerektiğini sözlerine ekledi.