Almanya'nın Geçen Yıl Ödediği 'Çocuk Parası...


  • Kayıt: 09.08.2018 12:36:00 Güncelleme: 09.08.2018 12:36:00

Almanya'nın Geçen Yıl Ödediği 'Çocuk Parası' 600 Milyon Euroyu Geçti


HÜKÜMETTEN yapılan açıklamada, yabancıların çocuklarına ödenen çocuk parasının miktarının sürekli olarak arttığı belirtildi.


HÜKÜMETTEN yapılan açıklamada, yabancıların çocuklarına ödenen çocuk parasının miktarının sürekli olarak arttığı belirtildi. Buna göre 2016 yılında aynı durumdaki 232 bin 189 çocuk için çocuk parası ödenirken bu rakam 2017 yılında 243 bin 234 olarak açıklandı. 2017 yılında paranın büyük miktarı eski Doğu Avrupa ülkelerinde yaşananlara ödeniyor. Çocukları Almanya'da ikamet etmeyenler arasında en çok çocuk parası alan aileler ise Bulgar ve Romanyalılar.


BELEDİYE BAŞKANI İSYAN ETTİ Almanya'daki birçok büyükşehir belediye başkanı yurt dışında yaşayanlara ödenen çocuk parasından dolayı isyan etti. Bunların başında Duisburg Büyükşehir Belediye Başkanı SPD'li Sören Link geliyor. Almanya'daki sosyal sistemin kötüye kullanıldığını savunan Link, "Ekonomik nedenlerle Avrupa içinde fakirlik göçü yaşanıyor. Federal Hükümet bu duruma karşı önlem almalı" dedi. Link, çocuk parasını alabilmek için suç şebekelerinin sahte belgeler düzenlediğine inandığını da kaydetti.


ALMANYA ÇÖZÜM ARIYOR Almanya'da vatandaşlığa bakılmaksızın çocuk sahibi herkese çocuk parası ödeniyor. Bu haktan yaralanmanın şartı ebeveynlerden birinin Almanya'da yasal ikametgahın bulunması. Alman yasalarına göre bir çocuk için ödenen aylık para miktarı 194 euro. Bu miktar, çocuğun Almanya'da yaşayıp yaşamadığına bakılmaksızın belediyelerce ödeniyor. Federal hükümet şimdi soruna çözüm bulmak için çocukların yaşadığı ülkenin geçim koşullarına göre ödeme yapma planı üzerinde çalışıyor. Hükümet yaşam koşullarına göre ücret ödemeyi yasallaştırmak için ABKomisyonuyla görüşmelerini sürdürüyor. Eğer bu yönde yasa çıkarsa çocuk parası ödemesi ülkelere göre değişiklik gösterecek. Bu öneriye Almanya Belediyeler Birliği de destek veriyor.