9 kişi cenaze yemeğinde zehirlenerek öldü


  • Kayıt: 10.08.2018 01:39:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:06:07

9 kişi cenaze yemeğinde zehirlenerek öldü

 

Peru'da bir cenaze töreninde ikram edilen yemekten zehirlenen 9 kişi hayatını kaybetti.


Peru'nun güneyindeki Ayacucho bölgesindeki bir cenaze töreninde ikram edilen yemeği yiyen 9 kişinin zehirlenerek öldüğü bildirildi.


Bölgesel Sağlık Kurumu Müdürü Jhon Tinco, ölenlerin et yemeği ile mayalanmış mısır yediklerini belirtti.


Aynı yemekleri yiyen 20 kişinin daha mide ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldığını ifade eden Tinco, olayla ilgili araştırmaların devam ettiğini söyledi.

 

Mevlitte yemekten sonra rahatsızlanan 33 kişi hastaneye kaldırıldı


Benzer bir olay Rize'de de yaşandı.


Rize'de mevlitte ikram edilen yemeğin ardından 15'i çocuk, 33 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelerde tedaviye alındı.

 

Olay, dün akşam saatlerinde merkeze bağlı Kambursırt Mahallesi'ndeki bir cenaze evinde meydana geldi. Cenazenin ardından evde okunan mevlide katılanlara yemek ikram edildi. Yemeği yiyen yaklaşık 60 kişiden 33'ü fenalaştı. Mide bulantısı ve kusma şikâyeti olan konukların bazıları ambulansla bazıları da kendi imkânlarıyla Rize Devlet Hastanesi ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alınanlardan 16'sı taburcu olurken, 7'si çocuk, 17 kişinin de hastanede tedavilerinin devam ettiği bildirildi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, 33 kişinin gıda zehirlenmesi şüphesi ile hastanelere başvurduğunu belirterek, "Hastanelere başvuran vatandaşlarımızın bazılarının tedavileri tamamlanarak taburcu işlemleri gerçekleştirilmiştir. Diğer vatandaşlarımızın ise tedavilerine gözetim altında devam edilmektedir. Herhangi bir vatandaşımızın ciddi anlamda sağlık problemi bulunmamaktadır" dedi.