DEV TÜRK BAYRAĞI UÇURTMA İTALYA SEMALARINI SÜSLEDİ


  • Kayıt: 17.09.2018 19:19:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:06:18

DEV TÜRK BAYRAĞI UÇURTMA İTALYA SEMALARINI SÜSLEDİ


Avrupa’nın ünlü uçurtma festivalleri arasında gösterilen 29. uluslararası Cervia- İtalya uçurtma festivali uçurtmaseverleri buluşturdu.  Festivale ülkemiz adına katılan Türk Uçurtma Takımı, 60 metrekarelik dev Türk bayrağı uçurtmayı İtalya semalarında havalandırdı.

 


İtalya’da düzenlenen ve Avrupa'nın önemli uçurtma etkinliklerinden biri olarak kabul edilen  Uluslararası Cervia Uçurtma Festivali, ülkenin kuzeyinde bulunan Emilia-Romagna bölgesindeki Cervia kentinde gerçekleşti. Yüzden fazla uçurtma takımının yer aldığı ve Cervia'daki plajda düzenlenen festivale katılım oldukça yüksekti.


Birbirinden ilginç ve görkemli uçurtmaların gökyüzüyle buluştuğu 29. Uluslar arası Cervia Uçurtma Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen yarışmacılara ait boy boy, renk renk ve çeşit çeşit uçurtmaların uçurulmasıyla gökyüzünde adeta bir şölen yaşandı.

 


İTALYA SEMALARINDA TÜRK BAYRAĞI UÇURTMA


Festivalde Türkiye’yi İstanbul Uçurtmacılar Derneği başkanı Mehmet Naci Aköz’ün kaptanlığını yaptığı Türk Uçurtma Takımı temsil etti. Türk ekibi, 3 gün boyunca  çok sayıda uçurtma uçurdu.

 


Türkiye Uçurtma Takımı'nın en çok ilgi gören uçurtması ise 60 metre karelik dev Türk bayrağı ve 100 metre karelik dev vatoz balığı uçurtması oldu. Özellikle Türk bayrağı uçurtma, festival alanında bulunanlar tarafından ilgiyle karşılandı ve alkış aldı.


Aköz ve ekibi Türk bayrağı ve vatoz uçurtmanın yanısıra, ahtapot, tren, sled türündeki uçurtmalarıyla da festivalde en beğenilen ekiplerden biri oldu.

 


"FESTİVALLER DEVAM EDECEK"

 

Festivalin kendileri için çok başarılı geçtiğini belirten Türk Uçurtma Takımı Kaptanı ve İstanbul Uçurtmacılar Derneği başkanı Mehmet Naci Aköz, uçurdukları bütün uçurtmaların festival alanında büyük ilgi gördüğünü, Türk bayrağı uçurtmanın ise çok beğenildiğini belirtti.


Dernek ve takım olarak, bu tür festivallere katılıp Türk uçurtma kültürünü dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını anlatan Aköz; "Bu amaçla katılmamız gereken bütün festivallerde yer almaya çalışıyoruz. Bugüne kadar çok sayıda festivale katıldık. Uzakdoğu'ya bile gittik. Bundan sonra da festivallerimiz sürecek" dedi.